Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?

ROZWIĄZANE

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?

@Praziomek   Teraz jest to dostrzegalne i dodam, że może być jeszcze lepiej 

------------------

Edytowałem wpis

Mikołaj 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 563
  • 2135
  • 1

A czy wie ktoś czy jakość bitrate strumienia w apce na telewizory ma takie same parametry jak na IWU 200, lub na dekoder multi?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

@Praziomeknapisał(-a)

A czy wie ktoś czy jakość bitrate strumienia w apce na telewizory ma takie same parametry jak na IWU 200, lub na dekoder multi?

Apka komunikuje się przez https, nie ma metody na włamanie się do tej komunikacji, więc nie wiadomo. Objętość danych jest podobna, ale to o niczym nie świadczy.

BTW: monitoruję ostatnio wszystkie multicastowe kanały pod kątem bitrate strumienia wizji, i zachowuje się to dość stabilnie, jak pisałem w innym wątku. Dziś jednak zauważyłem anomalię negatywną na kanale C+ Sport 2 - jego bitrate spadł drastycznie do śmiesznego poziomu 1,7Mbps. Ciekawe czy coś tam w ogóle widać, czy też może akurat nic nie nadają i stąd taki efekt?

Konsekwentnie absolutnym liderem wśród kanałów HD jest Polsat Sport Premium 2, z bitrate sięgającym wartości bardziej pod 4k podpadających (18Mbps, dziesięć razy lepiej niż C+ Sport 2). Czy może to jest kanał 4k? Nic na to co prawda nie wskazuje, ale pewności nie mam.