Nie można wyświetlić tego widżeta.

Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?

ROZWIĄZANE

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2344
  • 8920
  • 33

Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?

zatrzymuje się tyle co zawsze, czasem coś przytnie, nie ma rady, tylko kibicujący aktualizacji nie mogą oderwać się od telewizora i dostrzegają więcej.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 417
  • 1565
  • 1

@pirenejnapisał(-a)

zatrzymuje się tyle co zawsze, czasem coś przytnie, nie ma rady, tylko kibicujący aktualizacji nie mogą oderwać się od telewizora i dostrzegają więcej.

Dostrzegają więcej , bo płacą za usługę i wymagają , to nie jest usługa  charytatywna !

Ps.  Kilka dni temu pisałeś  żebym nie zgubił pałeczki w sztafecie , właśnie zgubiłem -

pomożesz ?

Pozdrawiam. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 55
  • 235
  • 0

Jak na razie nie wiem dlaczego niektórzy narzekają. Oglądałem skoki przez jakiś czas, teraz patrzę w Polsat i wszystko śmiga jak brzytwa. Obraz wyraźny, żadnych przycięć. Może to raczej być przyczyna połączenia HDMI. U mnie tak było kiedy połączyłem kablem HDMI monitor 24'' Acer i IWU 200. Co chwilkę obraz robił się na sekundę czarny. Kiedy zastosowałem połączenie przez ekstraktor HDMI 2,0 wszystko hula że aż miło. Jakby ktoś chciał skorzystać, wklejam link https://allegro.pl/oferta/ekstraktor-hdmi-2-0-toslink-konwerter-arc-hdcp-4k-13780611447.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 427
  • 1368
  • 11

Tak, wszyscy mamy złe kable HDMI.

Tak na marginesie - na forum ma miejsce jakaś dziwna (nie po raz pierwszy) cenzura, więc ja się koleżanki i koledzy stąd ulatniam.

Życzę każdemu, aby problemy z jakością TV zostały w końcu rozwiązane.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2344
  • 8920
  • 33

@jan1napisał(-a)
Kilka dni temu pisałeś  żebym nie zgubił pałeczki w sztafecie , właśnie zgubiłem -pomożesz ?

miałem oddać zmianę i już tu nie pisać. Zapomniałem. Parcie na szkło było silniejsze.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6626
  • 27175
  • 217

Cicho się tu zrobiło.😀

Może to dobry znak?

Ostatnie skoki w Wiśle wyglądały zupełnie dobrze na TVP1. Właściwie nie było widać różnicy między kanałami (transmisja szła na trzech). No może jakieś subtelne różnice były, ale nic istotnego. Bez porównania lepiej niż to co pokazałem wcześniej.

Oczywiście cały czas piszę o technikaliach, nie o zawartości merytorycznej transmisji.

Może modły zostały wysłuchane? @Mat ?

A może tylko dlatego że to inne kanały niż poprzednio?

• 72
  • 257
  • 0

Na programie np  z Draq Queen na TVN 7 nadal wesoło rozsypuje się obraz

przy dynamicznych scenach . No ale co tu wymagać?

• 84
  • 329
  • 0

Zauważyłem dziś w swoim ICU-100 nową wersję oprogramowania 03.20.40. Nie chcę zapeszać ale wydaje mi się, że jakość obrazu poprawiła się. Polatałem trochę po programach śniadaniowych itp. w TVP, TVN, Polsacie itd. i zauważyłem, że jest całkiem nieźle w dynamicznych scenach. Na Polsatach Sport leci siatkówka i łyżwiarstwo i jest ok. Jak jest u Was? Czyżby nowy soft poprawił jakość, czy to tylko zbieg okoliczności?

• 72
  • 257
  • 0

Jaki jest termin wgrania tego softu?

Ponowne uruchomienie IWU nie wywołuje nowszej wersji.

• 84
  • 329
  • 0

Jak narazie, przynajmniej u mnie, wszystko wróciło do normy. W tej chwili na TVP 1 Liga Mistrzów-obraz idealny.