Nie można wyświetlić tego widżeta.

Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 50
  • 177
  • 0

Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?

@j131napisał(-a)

Mikroaktualizacja. Na TVP2 jest jakiś "koncert", gość produkuje się na gitarze. Niestety (?), zbliżenia na szarpane struny wyglądają tragicznie (to już rzec mozna chyba: klasycznie tragicznie). Tym razem z multinagrywarki tzn. "od początku" (bo tylko to jest do dyspozycji) wszystko jest w porządku, widać struny i nie ma przycięć. Na ICU100 pauzowanie konserwuje artefakty, zapewne buforowane na dysku.

Nie chce mi się tego dokumentować, bo ile można wołać na puszczy, ale zgłaszam trochę dla uzupełnienia.

Możemy sobie tak pisać. Dorzucę swój kamyczek do ogródka. Polsaty Sport to czasami jakaś kpina. Bliżej to stoi obok SD. T r a g e d i a.

• 47
  • 214
  • 0

Oglądam streaming przez Google Chromecast z aplikacji Play TVN czy Eurosport. Wcześniej inne zawody sportowe na innych kanałach. Żadnej pikselizacji. Wszystko płynnie w dobrej jakości. Także Orange bierz się do roboty i popraw jakość scen dynamicznych w swoich przekazach.

• 50
  • 177
  • 0

Czyżby im nie zależało na zatrzymaniu klientów?

Przecież każdy kto chce może sprawdzić jakość u innych operatorów.

• 47
  • 214
  • 0

@PraziomekWydaje mi się że za mały jest oddźwięk tego zjawiska. Nasze forum to pewnie za mało. Rozmawiałem dzisiaj z technikiem na pewien temat dotyczący Streamingu z aplikacji Orange TV.  Odpowiedział mi "co ja mogę'', Coś tam zrobił poprzestawiał w routerze, ale nic to nie dało. Niby prężna firma, duży zasięg, ale zrezygnowałem u nich z telefonu, ponieważ w miejscu mojego zamieszkania słabiutki zasięg był. Teraz się polepszyło bo dali mi nr do pakietu to widzę że zasięg lepszy. Trzeba jakoś interweniować i nie dawać im spokoju. Gdyby była możliwość zmiany dostawcy światłowodu, (ale ja takiej nie mam) zmienił bym, a tak muszę trzymać się Orange. Można zrezygnować z TV od Orange i wziąć talerz. Można przejść na naziemną TV, ale mniej kanałów itd.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 404
  • 1489
  • 1

A ja podziwiam cierpliwość wszystkich , którzy tutaj  na forum od marca br. narzekają na jakość odbioru usług telewizyjnych . To już  jest 9 m-cy.  Jeżeli  coś lub ktoś , nie spełnia jakości  programowych , to najlepiej  zmienić  usługodawcę. 

Pozdrawiam. 

• 50
  • 177
  • 0

@jan1napisał(-a)

A ja podziwiam cierpliwość wszystkich , którzy tutaj  na forum od marca br. narzekają na jakość odbioru usług telewizyjnych . To już  jest 9 m-cy.  Jeżeli  coś lub ktoś , nie spełnia jakości  programowych , to najlepiej  zmienić  usługodawcę. 

Pozdrawiam. 

Umowy krótszej niż 2 lata nikt nie proponował. A skoro korzystamy z usług to możemy wymienić się uwagami na temat jakości.

• 47
  • 214
  • 0

Tak to właśnie wygląda. Po pierwsze ogranicza nas umowa. Po drugie. Kto z nas wiedział przed instalacją jak to się będzie spisywało? Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Po trzecie. Nie każdy ma możliwość wyboru operatora. U mnie tylko Orange i T-Mobile. Więc zdani jesteśmy na to co nam oferują.

• 404
  • 1489
  • 1

@Praziomek  , @janio1 

Każda zawarta i  podpisana umowa  między   stronami nakłada pewne obowiązki  i do czegoś zobowiązuje  klienta i dostawcę usług . Trzeba przeczytać  i wiedzieć jakie przyjmuje się warunki  przed podpisaniem .

Pozdrawiam. 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2319
  • 8809
  • 33

@jan1napisał(-a)

To już  jest 9 m-cy.

więc czas już na zmianę w sztafecie komentatorów

• 404
  • 1489
  • 1

@pirenejnapisał(-a)

@jan1napisał(-a)

To już  jest 9 m-cy.

więc czas już na zmianę w sztafecie komentatorów

@pirenej  Z całym szacunkiem  , ale  ja nie komentuję  w tym konkretnym  temacie  już 9 m-cy !  , b.proszę sprawdzić    kiedy włączyłem się do dyskusji i nie przekręcać i nie zaklinać rzeczywistości. 

Pozdrawiam .