- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejście z TV satelitarnej na IPTV
Witam
Mam umowę na Orange Love z TV satelitarną. Niestety przy gorszej pogodzie gubi mi kanały. Zastanawiam się, czy istnieje możliwość przejścia na telewizję po kablu telefonicznym IPTV. Mam prędkość pobierania około 6 Mb/s. Podobno dla programów w HD wymagane jest 8 Mb/s. Czy przy moich 6 Mbps będę mógł oglądać TV, tylko np. w jakości porównywalnej do SD? Netflix i YouTube odtwarza mi w ładnej jakości. Dlatego chciałbym przejść z TV satelitarnej na IPTV po przewodzie telefonicznym... Czy przy tak słabym internecie jest to wykonalne? Nie zależy mi na jakości HD. Chcę w ogóle móc odbierać kanały, które przy gorszej pogodzie gubi mi na satelicie...
Pozdrawiam
Robert
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy 6 Mbps nie radzę wchodzić w iptv, niedawno był tu wątek, gdy człowiek chętnie by w takiej sytuacji zamienił na... tv satelitarną 🙂
Lepiej zastanów się, dlaczego ci ten obraz zanika...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@EEQ Nikt Ci nie podłączy TV na takim łączu. Minimum ADSL 20 Mbit/s .
Musisz ustawić precyzyjnie antenę satelitarną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@EEQnapisał(-a)Witam
Zastanawiam się, czy istnieje możliwość przejścia na telewizję po kablu telefonicznym IPTV. Mam prędkość pobierania około 6 Mb/s. Podobno dla programów w HD wymagane jest 8 Mb/s. Czy przy moich 6 Mbps będę mógł oglądać TV, tylko np. w jakości porównywalnej do SD?
Przy 6Mb/s kanały HD zacinałyby się, byłyby stopklatki i zaniki obrazu na kanałach HD.
Teraz to nawet nie dają TV przez internet przy łączu do 10Mb/s.
I nie ma możliwości zmiany satelity na TV przez internet, nawet przy podniesieniu prędkości, musiałbyś najpierw rozwiązać umowę i potem podpisać nową na internet z TV do 20Mb/s lub do 80Mb/s.
Natomiast zmiana z TV przez internet na satelitę jest możliwa jak technicy stwierdzą że warunki techniczne uniemożliwiają korzystanie z TV przez internet.