Niestety krótko trwała moja radość dziś wieczorem problem powrócił.
Podczas oglądania meczu żużlowego Rzeszów kontra Ostrów Wielkopolski gdy na chwilę zamknąłem aplikację Orange TV go a potem ją otworzyłem to wyświetliło to okienko z nazwą urządzenia po jej zatwierdzeniu tej nazwy wywaliło że limit zmian został przekroczony i nie można dopisać urządzenie .....
@abcdnapisał(-a)Niestety krótko trwała moja radość dziś wieczorem problem powrócił.
o, jakżeż się myliłem, po dwakroć! Lista urządzeń więc, z historii wpisów Twoich wynika, została ręcznie wyczyszczona i miałeś do dyspozycji świeżą pulę. Twój Telcast nie był zapamiętywany i za każdym traktowany przez szatnię nowym numerkiem. Aż szatniarz się zniecierpliwił i rzecze: dosyć tego! nie mam więcej numerków! Czekaj do czerwca!
a jak dokładnie wygląda nazwa Twojego Telcasta, tak jak ją prezentuje O!? Nie ma tam jakichś znaków, z którymi szatnia sobie nie radzi i nie umie porównać z tym co zapamiętała? Funbox miał podobną sytuację, że można było dodać bana na adresy MAC, ale nie można było zdjąć, bo zapisywał je sobie case insensitive, a comparował case sensitive. Czy na odwrót.
Może zmień nazwę tego Telcasta? Przed chwilą sprawdziłem, że mój jeden tablecik, który nazwałem po swojemu, w ustawieniach tvgo jest przedstawiany na liście urządzeń właśnie tak jak go nazwałem, a nie nazwą nadaną przez producenta.
@abcdZgłaszaj do Orange problem. W końcu płacisz co miesiąc za usługę, z której korzystać nie możesz...
Na infolinię wczoraj już powrót problemu zgłosiłem.
Metody ze zmianą nazwy tabletu pod którą jest on prezentowany w aplikacji Orange próbowałem już z miesiąc temu i wczoraj również i to nic nie pomaga .
Zastanawiam się też czy przyczyną problemów z rejestracją tabletu teclast w aplikacji Orange nie może być zmiana używanego routera w domu z FunBox 6 na własnego tp-linka .....
Zauważyłem też wczoraj że na tablecie w oknie przeglądarki Chrome cała ta telewizja Orange działa .
Orange TV Go jak nazwa wskazuje jest dla mobilnych. Czyli oglądasz gdzie chcesz.... Trudno, abyś brał ze sobą Funboxa![]()
Tak być powinno Atlas cudów jak piszesz .
A zobacz ile jest stacji które można oglądać tylko przy połączeniu WiFi w domowej sieci a nie korzystając z mobilnego pakietu bo wywala takie właśnie okienko że tą stację w inną można oglądać tylko przez domowe WiFi a nie mobilny.net.
Prawdę mówiąc nie mam pojęcia. Nawet nie wiedziałem, że jakieś kanały wymagały wi-fi. Kiedyś korzystałem, a raczej raz włączyłem te aplikację w ofercie Nju. Włączyłem, zobaczyłem, że działa i usunąłem. Także faktycznie, nie mam dokładnej wiedzy. Do tej pory żyłem w świadomości, że to działa wszędzie ...
@abcdnapisał(-a)...
a nie korzystając z mobilnego pakietu bo wywala takie właśnie okienko że tą stację w inną można oglądać tylko przez domowe WiFi a nie mobilny.net.
Problem "mobilny pakiet" czy "mobilny.net" w zestawieniu z "domowe WiFi" byłby dobrym tropem, gdyby faktycznie okno było "takie właśnie". Ale przecież z tego co napisałeś, to okno jest jednak inne i pokazuje się wcześniej - przed wyborem kanału do oglądania. Nie wiązałbym tego ze zmianą rutera.
Coś się w SYSTEMie Operatora kićka, może nadal kto inny ma ten Twój sprzęt zarejestrowany na siebie i to u niego limity są przekraczane? W portalu MO nie widzisz żadnych anomalii?
Tak czy owak, bez (ponownej) pomocy kogoś kumatego w BOK to się nie naprawi.
Powodzenia, i koniecznie daj znać jak przebiega walka z materią.
Potwierdzamy limit zmian został wykorzystany. Nowy limit zostanie wprowadzony od nowego cyklu. Pozdrawiamy Orange .
Sms-a o takiej treści dostałem pięć dni temu we wtorek .
Oznajmiam wam że żadnych zmian w ustawieniach sprzętu i aplikacji nie dokonywałem natomiast w dniu 10 tego miesiąca gdy rozpoczyna się nowy okres rozliczeniowy podejmowałem próbę przypisania tabletu do aplikacji .
Niestety próba była jak zwykle nieudana ale w tej chwili telewizja Orange działa na tablecie w przeglądarce .
Już nie wiem co mam robić dalej by sytuacja wróciła do normy to znaczy do listy urządzeń aplikacji Orange TV go przypisać tablet Teclast.....