Problem z aplikacją Orange TV go na tablecie Teclast T65max

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 264
  • 888
  • 2

Niestety krótko trwała moja radość dziś wieczorem problem powrócił. 

Podczas oglądania meczu żużlowego Rzeszów kontra Ostrów Wielkopolski gdy na chwilę zamknąłem aplikację Orange TV go a potem ją otworzyłem to wyświetliło to okienko z nazwą urządzenia po jej zatwierdzeniu tej nazwy wywaliło że limit zmian został przekroczony i nie można dopisać urządzenie .....

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

@abcdnapisał(-a)

Niestety krótko trwała moja radość dziś wieczorem problem powrócił.

o, jakżeż się myliłem, po dwakroć! Lista urządzeń więc, z historii wpisów Twoich wynika, została ręcznie wyczyszczona i miałeś do dyspozycji świeżą pulę. Twój Telcast nie był zapamiętywany i za każdym traktowany przez szatnię nowym numerkiem. Aż szatniarz się zniecierpliwił i rzecze: dosyć tego! nie mam więcej numerków! Czekaj do czerwca!

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

a jak dokładnie wygląda nazwa Twojego Telcasta, tak jak ją prezentuje O!? Nie ma tam jakichś znaków, z którymi szatnia sobie nie radzi i nie umie porównać z tym co zapamiętała? Funbox miał podobną sytuację, że można było dodać bana na adresy MAC, ale nie można było zdjąć, bo zapisywał je sobie case insensitive, a comparował case sensitive. Czy na odwrót.

Może zmień nazwę tego Telcasta? Przed chwilą sprawdziłem, że mój jeden tablecik, który nazwałem po swojemu, w ustawieniach tvgo jest przedstawiany na liście urządzeń właśnie tak jak go nazwałem, a nie nazwą nadaną przez producenta.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

@abcdZgłaszaj do Orange problem. W końcu płacisz co miesiąc za usługę, z której korzystać nie możesz...

• 264
  • 888
  • 2

Na infolinię wczoraj już powrót problemu zgłosiłem. 

Metody ze zmianą nazwy tabletu pod którą jest on prezentowany w aplikacji Orange próbowałem już z miesiąc temu i wczoraj również i to nic nie pomaga .

Zastanawiam się też czy przyczyną problemów z rejestracją tabletu teclast w aplikacji Orange nie może być zmiana używanego routera w domu z FunBox 6 na własnego tp-linka .....

Zauważyłem też wczoraj że na tablecie w oknie przeglądarki Chrome cała ta telewizja Orange działa .

• 2842
  • 12101
  • 74

Orange TV Go jak nazwa wskazuje jest dla mobilnych. Czyli oglądasz gdzie chcesz.... Trudno, abyś brał ze sobą Funboxa:)

• 264
  • 888
  • 2

Tak być powinno Atlas cudów jak piszesz .

A zobacz ile jest stacji które można oglądać tylko przy połączeniu WiFi w domowej sieci a nie korzystając z mobilnego pakietu bo wywala takie właśnie okienko że tą stację w inną można oglądać tylko przez domowe WiFi a nie mobilny.net. 

• 2842
  • 12101
  • 74

Prawdę mówiąc nie mam pojęcia. Nawet nie wiedziałem, że jakieś kanały wymagały wi-fi. Kiedyś korzystałem, a raczej raz włączyłem te aplikację w ofercie Nju. Włączyłem, zobaczyłem, że działa i usunąłem. Także faktycznie, nie mam dokładnej wiedzy. Do tej pory żyłem w świadomości, że to działa wszędzie ...

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35094
  • 293

@abcdnapisał(-a)

...

a nie korzystając z mobilnego pakietu bo wywala takie właśnie okienko że tą stację w inną można oglądać tylko przez domowe WiFi a nie mobilny.net. 

Problem "mobilny pakiet" czy "mobilny.net" w zestawieniu z "domowe WiFi" byłby dobrym tropem, gdyby faktycznie okno było "takie właśnie".  Ale przecież z tego co napisałeś, to okno jest jednak inne i pokazuje się wcześniej - przed wyborem kanału do oglądania. Nie wiązałbym tego ze zmianą rutera.

Coś się w SYSTEMie Operatora kićka, może nadal kto inny ma ten Twój sprzęt zarejestrowany na siebie i to u niego limity są przekraczane? W portalu MO nie widzisz żadnych anomalii?

Tak czy owak, bez (ponownej) pomocy kogoś kumatego w BOK to się nie naprawi.

Powodzenia, i koniecznie daj znać jak przebiega walka z materią.

• 264
  • 888
  • 2

Potwierdzamy limit zmian został wykorzystany. Nowy limit zostanie wprowadzony od nowego cyklu. Pozdrawiamy Orange .

Sms-a o takiej treści dostałem pięć dni temu we wtorek . 

Oznajmiam wam że żadnych zmian w ustawieniach sprzętu i aplikacji nie dokonywałem natomiast w dniu 10 tego miesiąca gdy rozpoczyna się nowy okres rozliczeniowy podejmowałem próbę przypisania tabletu do aplikacji .

Niestety próba była jak zwykle nieudana ale w tej chwili telewizja Orange działa na tablecie w przeglądarce .

Już nie wiem co mam robić dalej by sytuacja wróciła do normy to znaczy do listy urządzeń aplikacji Orange TV go przypisać tablet Teclast.....