- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy mogę wyłączyć pakiet Canal+ super sport bez ponoszenia kosztów w postaci kary
Mam pytanie czy mogę wyłączyć pakiet Canal+ super sport bez ponoszenia kosztów w postaci kary przy tym że zostawiam pakiet extra tv + amazon prime w pakiecie i internet i numer przenoszony od byłego operatora umowa została zawarta 31.08.2026.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy mogę wyłączyć pakiet Canal+ super sport bez ponoszenia kosztów w postaci kary
Jesli pakiet canal+ był bez umowy, to tak, można dokonac rezygnacji bez kary.
Oprocz zwyklej rezygnacji, z tego co widze nie minęło jeszcze 14 dni. Wiec jesli umowa została podpisana poza salonem, to wchodzi w gre jeszcze odstapienie w ciagu 14 dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pakiet Canal+ super sport
Nie była pod pisana po za salonem a w salonie Orange i na Canal+ i wszystkie usługi są zawarte na 24 miesiące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Devuth
Znalazłem na stronie Orange Wzór umowy o świadczenie Pakietu CANAL+ Super Sport lub CANAL+ Seriale i Filmy. W punkcie 10 w formie zmiany umowy w jednym podpunkcie pisze, że:
5) Od zmian Umowy, które uzgodniliśmy na odległość lub poza naszym salonem mogą Państwo odstąpić w ciągu 14 dni od zmiany Umowy. Termin będzie dochowany, jeśli wyślą Państwo oświadczenie przed upływem 14 dni.
W punkcie 12 (Odstąpienie od umowy) tej umowy pisze również, że
mogą Państwo odstąpić od Umowy w ciągu14 dni od jej zawarcia. Termin będzie dotrzymany, jeśli wyślą Państwo oświadczenie przed upływem 14 dni. Jeśli skorzystają Państwo z prawa do odstąpienia, Umowa uznana jest za niezawartą. Jeśli na Państwa życzenie rozpoczęliśmy świadczenie Usługi przed upływem 14 dni od zawarcia Umowy, wystawimy rachunek za usługi
zrealizowane do czasu, w którym oświadczenie o odstąpieniu do nas dotarło. Mogą Państwo skorzystać z naszego formularza odstąpienia.
Czyli z tych punktów wynik, że odstąpienie od tej umowy na pakiet Canal+ Super Sport bez ponoszenia kary w ciągu 14 dni od zawarcia umowy jest możliwe wtedy jeśli umowa została zawarta na odległość/poza salonem Orange czyli np. pakiet został zamówiony na infolinii Orange, pakiet został zamówiony poprzez strone internetową lub pakiet został dodany i umowa została podpisana poprzez aplikacje Mój Orange lub poprzez konto Mój Orange na stronie www) Natomiast jesli umowa na Canal+ Super Sport została zawarta w salonie Orange to prawo do odstąpienia od umowy (czyli 14 dniowy termin wypowiedzenia bez podania przyczyny) nie przysługuje.
W Twoim przypadku jeślibyś zrezygnował to niestety musiałbyś zapłacić karę umowną
Dla potwierdzenia w załączniku przesyłam Ci Wzór umowy o świadczenie Pakietu CANAL+ Super Sport
lub CANAL+ Seriale i Filmy
Myślę, że udało mi się rozwiązać Twój problem 🙂
Miłego wieczoru 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Będę sugerował się tym że ich pracownik wprowadził mnie i żonę w błąd bo powiedział że jak jestem zainteresowany Canal+ Sport Full to twierdził że Canal+ 6 i 7 do La ligi będzie w tym pakiecie a go niema celowe wprowadzanie klienta w błąd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Devuthnapisał(-a)Będę sugerował się tym że ich pracownik wprowadził mnie i żonę w błąd bo powiedział że jak jestem zainteresowany Canal+ Sport Full to twierdził że Canal+ 6 i 7 do La ligi będzie w tym pakiecie a go niema celowe wprowadzanie klienta w błąd.
Masz na to jakieś dowody? Jak pracownik mógł sugerować że w pakiecie będą kanały których Operator w ogóle nie ma w ofercie (w żadnym pakiecie)??
Jeśli nie masz na to twardych dowodów, to nikt ci nie uwierzy.
Liczy się to, co podpisywałeś nie to co usłyszałeś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem to ale i tak jutro spróbuje porozmawiać z konsultantem na ten temat może się uda że przy wyłączeniu tylko Canal+ sport może się uda bez kary skoro reszta zostaje i tak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrezygnować zawsze możesz, zgodnie z tym co masz w umowie. Kara wyniesie mniej więcej tyle ile musiałbyś i tak zapłacić, gdybyś nie zrezygnował. Tak że tak. Oczywiście porozmawiać nie zaszkodzi, tylko uważaj na to, co podpisujesz i na co się zgadzasz. Żeby się nie okazało że porozmawiałeś, zrezygnowałeś i zaskoczy cię następna faktura.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dowiedziałem się jednego teraz od kolegi co pracował w Orange powiedział mi to Natomiast jeżeli konsultant podał Ci nieprawdziwe informacje albo przemilczał istotne warunki, możesz złożyć reklamację i zarzucić wprowadzenie w błąd. UOKiK wskazuje, że rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji lub zatajenie istotnych informacji może stanowić praktykę wprowadzającą konsumenta w błąd.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »