Mi TV box s gen 3 a aplikacja Orange tv

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 100
  • 284
  • 3

Najprościej sprawdzić w Mój Orange 🙂 Więcej - > ustawienia - > zabezpieczenia

Screenshot_20251019_201126_Mj Orange.jpgScreenshot_20251019_201254_Mj Orange.jpg

• 2157
  • 16474
  • 3

@Grzeesiek , ja widzę to tak. Jeżeli masz umowę taką, lub podobną do mojej i widzisz czy to w aplikacji mobilnej MO, czy webowej MO na swoim koncie, że usługa jest dostępna, a podejrzewam, że jest (możliwość wpisania kodu dostępu i przypisanego numeru użytkownika w przeglądarce proponowanej przez @janio1 ), to spróbuj otworzyć panel sterowania Funboxa i tam zobaczyć schemat, lub opis podpiętych urządzeń. Druga opcja, to samodzielnie sprawdzić w Centrum Diagnostyki aplikacji i powinien być wynik. Checkbox na zielono, to ok. Max. to trzy urządzenia i lepiej je zostawić, bo w jednym cyklu zmiany są niepożądane. Ja mam akurat dwa mobilne zalogowane a telewizor "obsługuje obecnie pani pilot(ka) małżonka" 😀), więc nie mam dostępu do niego. Jak chcesz, poczytaj wątek "Światełko w tunelu", gdzie testuję nową umowę z tv.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

@bronzub 

On ma inną usługę niż twoja, i aplikacja Orange TV NIE jest dla niego dostępna. Koniec kropka. Wiem to na 1000%.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Miałem wczoraj ciekawą rozmowę przez Messengera. Gościu mnie odnalazł jakoś i zadał pytanie. Podpisał umowę z Orange na TV, ale nie ma od nich internetu i powiedzieli że będzie mógł odbierać telewizję przez stick strong. Okazało się że na smartfonie przez Orange TV Go ma, a na box przez Orange TV nie. Wyjaśniłem mu że na przystawce nie będzie miał, że to są dwie oddzielne aplikacje. TV mobilną będzie odbierał, a tej drugiej nie. Był zawiedziony bo powiedzieli że będzie. Taka jest informacja w Orange. Sami nie bardzo się orientują i wprowadzają w błąd klientów. Klienci nie zorientowani. Nie wiedzą że Orange wprowadził dwie aplikacje. Jedna na urządzenia mobilne, druga na stacjonarne, a Orange wpuszcza ludzi w maliny.

• 2157
  • 16474
  • 3

@j131napisał(-a)

@bronzub 

On ma inną usługę niż twoja, i aplikacja Orange TV NIE jest dla niego dostępna. Koniec kropka. Wiem to na 1000%.

@j131 , ja sugerowalem się całokształtem dyskusji w tym wątku, cytuję tylko pierwszy post @Grzeesiek :

"Witam, zakupiłem wyżej wymienionego boxa i mam problem z aplikacja Orange tv, po zainstalowaniu i uruchomieniu wyskakuje błąd atv-s11. Próbowałem parę razy zainstalować i odinstalować aplikacje bo gdzieś widziałem post z takim problem ale nie pomogło. Jest jakaś inna opcja żeby to naprawić i korzystać z Orange tv" - koniec cytatu. No i w dalszej dyskusji pisał, że na innej przeglądarce zadziałała. Jakie cuda czynią inne przeglądarki niż domyślnie zainstalowane? Nie wiem, ale cuda to nawet jak ja byłem H w fazie testów MO wskazywały wiele cudeniek, popartych dowodnie i nikt się nie przyznał, że i owszem, zdarzały się. Za to konsekwentnie i po cichutku od zaplecza te błędy znikały 😀

• 2157
  • 16474
  • 3

@janio1napisał(-a)

Miałem wczoraj ciekawą rozmowę przez Messengera. Gościu mnie odnalazł jakoś i zadał pytanie. Podpisał umowę z Orange na TV, ale nie ma od nich internetu i powiedzieli że będzie mógł odbierać telewizję przez stick strong. Okazało się że na smartfonie przez Orange TV Go ma, a na box przez Orange TV nie. Wyjaśniłem mu że na przystawce nie będzie miał, że to są dwie oddzielne aplikacje. TV mobilną będzie odbierał, a tej drugiej nie. Był zawiedziony bo powiedzieli że będzie. Taka jest informacja w Orange. Sami nie bardzo się orientują i wprowadzają w błąd klientów. Klienci nie zorientowani. Nie wiedzą że Orange wprowadził dwie aplikacje. Jedna na urządzenia mobilne, druga na stacjonarne, a Orange wpuszcza ludzi w maliny.

@janio1 , potwierdzam, że niektórzy konsultanci potrafią wpuścić w maliny. Po dzisiejszej rozmowie na infolinii, jutro zwracam swojego Sticka SRT41 w salonie. Ten stick napsuł mi krwi, bo nie znalazł języka polskiego, tylko jakiś pol czy poly (nie pamiętam z nerwów) i w niego nacisnąłem (chyba). Z translatorem "nauczyłem się" niderlandzkiego, a i tak doszedłem po zalogowaniu na Google TV do sedna, czyli subskrypcji (12), w tym jedna od Apple Orange TV. Na Androida nie znalazłem, więc pozdrawiam tego konsultanta, który dostał obszerne informacje, a wcisnął kit. Zamiast Sticka, do HDMI ma być u mnie podłączony dekoder 4K Multi. Bo taki przysługuje do mojej umowy. Trafił się mi ancymonek, ale jedna "przybrudzona" owieczka w stadzie, to mały pikuś😀

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 11
  • 42
  • 0

Właśnie najciekawsze w tym wszystkim że pamiętam jak kiedyś brałem usługę Multiroom i dekoder z Orange to pan w salonie mówił że to może działać też na zwykłej przystawce bo przecież dodatkowy dekoder też działa na Androidzie i tam aplikacja Orange tv działa. Teraz stwierdziłem że bez sensu płacić 20zl za dekoder i Multiroom i przesiądę się na przystawkę bo głównie i tak na niej dziecko ogląda netflixy i Disney a telewizję sporadycznie i myślałem że to zadziała a okazuje się że to nie to samo. Najgorsze w tym wszystkim jak widzę że musiał bym zmienić umowę żeby to zadziałało a przedłużyłem umowę dwa miesiące temu.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

@Grzeesiek  No widzisz. Gdybyś wiedział wcześniej o takim myku Orange że aplikacja Orange TV na boxy działa tylko z umowami na Start TV i Extra TV to byś nie przedłużał tylko rozwiązał starą, a podpisał nową. Na ile masz tą umowę przedłużoną? Bezterminowo czy na rok, lub dwa lata. Jeśli bezterminowo to możesz zrezygnować w każdej chwili i ewentualnie podpisać inną. Tak mi się wydaje. Nie robiłem tego, ale też mi się będzie kończyć i muszę wiedzieć jak się za to zabrać. Orange tak namieszał z dwiema aplikacjami że niezorientowany człowiek nie wie co podpisuje. Pisałem już że żaden operator nie robi takich numerów. Mam aplikację Play Now zainstalowaną na Google TV Streamer i zgodę od córki bo ona jest na światłowodzie i TV w Play i odbieram sobie telewizję bez problemu w dobrej jakości. Mam jedynie ograniczenia  z powodu że nie jestem na światłowodzie Play odbioru niektórych kanałów Polsatu i tematycznych TVP, dlatego te kanały oglądam na swojej przystawce przez przeglądarkę i stronę internetową tvgo.orange.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 11
  • 42
  • 0

Umowę przedłużyłem na dwa lata więc tu nic nie zrobię. Ale co najśmieszniejsze Orange wstawiło filmik na YT jakiś czas temu z konfiguracją stick i aplikacji Orange tv i wszyscy piszą że nie działa i że właśnie potrzebny ten pakiet extra a Orange odsyła wszystkich po moc na to forum 🤣🤣

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

@Grzeesieknapisał(-a)

Umowę przedłużyłem na dwa lata więc tu nic nie zrobię. Ale co najśmieszniejsze Orange wstawiło filmik na YT jakiś czas temu z konfiguracją stick i aplikacji Orange tv i wszyscy piszą że nie działa i że właśnie potrzebny ten pakiet extra a Orange odsyła wszystkich po moc na to forum 🤣🤣

To odsyłanie na forum to standardowa procedura, stosowana od lat. 😁 Ale co do filmiku to w nim jest wyraźnie powiedziane jakiej umowy dotyczy ta konfiguracja. Ta uwaga została zresztą dopisana do materiału na nasze, forumowiczów życzenie.

Co do kalkulacji cenowych, to nie ma żadnej różnicy - w nowej umowie za multiroom i dekoder płaci się w sumie tyle samo co w starej umowie. A jeśli chcesz mieć tylko jeden dekoder to przecież nie płacisz za multiroom. Netfliksy i inne streamingi nadal możesz oglądać na takim androidzie jaki masz/możesz nabyć.

Jest jeszcze kwestia VoIP: w nowych umowach Orange nie świadczy usługi telefonu stacjonarnego w technologii VoIP, więc jeśli w  Love miało się taki numer, to jest on nie do pogodzenia ze Start/Extra TV.