- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mi TV box s gen 3 a aplikacja Orange tv
Jestem w tej samej sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem nie polega z samą usługa a z uruchomieniem samej aplikacji bo podczas uruchamiania jej wyskakuje błąd. Zadzwoniłem na BOK i czekam teraz na kontakt od informatyków z Orange zobaczymy co będzie dalej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Grzeesiek Wydaje mi się że coś jest na rzeczy u ciebie. Ja mam tą aplikację zainstalowaną na Google TV Streamer. Zainstalowała się, ale po kliknięciu w nią wyświetla mi się komunikat "Przepraszamy, ale wygląda na to że aplikacja nie jest dostępna w Twojej usłudze. Dziękujemy z zainteresowanie naszą aplikacją i mamy nadzieję że w przyszłości będziesz mógł z niej skorzystać. Aby dowiedzieć się więcej, zadzwoń pod numer 510 100 100. Na dole po lewej "Kod błędu: ATV-S11" Ja wiem dlaczego mi się to wyświetla, a aplikacja nie działa. Mam starą umowę na Orange Love i ona nie działa dla starych umów. Odbierać przez aplikację Orange TV mogą abonenci na nowych umowach na Start TV i Extra TV. Jeśli taką umowę masz to aplikacja powinna prawdopodobnie działać z automatu przez rozpoznanie łącza światłowodowego. Twój box ma najnowsze Google TV to nic nie trzeba robić. Żadne przywracanie, odinstalowywanie nic nie pomoże. Jeśli masz nową umowę i to nie działa to tylko kontakt pozostał. Wiem że pod aplikacją jest mnóstwo opinii negatywnych, ale jest kilka takich że ludziom to działa. Osobiście czekam do zakończenia umowy żeby podpisać nową i móc korzystać z tej apki, dlatego interesuje mnie ten temat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Raczej nie w tym problem bo aplikacja na telefonie działa, tak samo mam dekoder od Multiroom i na nim aplikacja Orange tv działa tylko że to urządzenie dedykowane od Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Grzeesiek Ciężko ciebie zrozumieć. Aplikacja na Smartfony (Orange TV Go)to całkiem inna aplikacja dlatego działa. U mnie też działa. Jaki masz dekoder? Dekoder ma wbudowaną aplikację więc działa automatycznie. Aplikacja na Android Orange TV skoro się zainstalowała na twoim boxie to znaczy że wszystko jest w porządku. Jeśli się nie otwiera to wina operatora lub na umowie nie masz tej opcji. Kiedy podpisałeś umowę i jaką? Dodam jeszcze że nie wiadomo dlaczego Orange stosuje takie metody że inna aplikacja na Smartfony i tablety, a inna na Android w telewizorze czy przystawce? W Play tego nie ma, ale taka ich polityka handlowa. Jak chcesz sprawdzić przystawkę to proponuję zainstaluj sobie przeglądarkę ''OPEN BROWSER" tylko tą bo na innej nie zadziała i na niej wpisz adres www.tvgo.orange.pl. Sprawdzisz wtedy czy działa ci box.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaką masz umowę @Grzeesiek? Już pytałem czy na pewno masz dostęp do apki orange tv w twojej umowie, bo nie każdy ma. To co ci działa, działa każdemu z IPTV w umowie, dowolnej. To co ci nie działa, działa tylko z niektórymi umowami. Jesteś pewien, że nie próbujesz otworzyć drzwi zamkniętych ciężkimi zasuwami?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa to Orange love z pakietem internetu telewizji i abonamentem na telefon. Sprawdziłem na przystawce przez tą przeglądarkę i zalogowałem się na tej stronie i uzyskałem dostęp do telewizji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Grzeesiek No widzisz. Przez przeglądarkę można. Nie jest to zbyt dobry sposób ale jak się nie ma innej możliwości. Z tego co piszesz masz umowę Orange Love więc możesz tylko oglądać telewizję z dekodera jeśli masz, przez aplikację Orange TVGo na smartfony i tablety oraz przez stronę internetową. Natomiast aplikacja Orange TV bez Go jest na telewizory i urządzenia typu box na Android TV lub Google TV. Dodam jeszcze że aplikacja Orange TV Go pozwala oglądać kanały w ograniczonej ilości. Nie masz tam wszystkich kanałów jak na dekoderze. Jako przykład brak kanału Focus. Do oglądania telewizji przez urządzenia mobilne i stronę internetową możesz wykorzystać tylko trzy urządzenia. Gdy jesteś zalogowany w aplikacji Orange TVGo na smartfonie, przystawce i na komputerze to żeby zalogować się na innej przeglądarce lub smartfonie musisz zrezygnować z jednego poprzedniego. Wszystko to jest w ustawieniach. Dlatego jest tak dużo negatywnych opinii pod aplikacją, ponieważ ludziska ściągają i można zainstalować, ale odbierać już nie. Ja na razie korzystam przez przeglądarkę dopóki nie skończy mi się umowa i nie podpisze nowej na Extra TV.