- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam pytanie do urzytkowników TV od orange poprzez sat na dekoderze Sagemcom WHD 80 . Co drugi dziń a nieraz co dziennie dekoder resetuje , usuwa kanały ustawione jako ulubione i trzeba od nowa je ustawiac . Czy jest to normalne w tych dekoderach czy tak on wykazuje objawy uszkodzenia ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety @Waldi95 jest to częsta przypadłość spowodowana błędami w oprogramowaniu. Czy to WHD 80 czy też UHD 88. Podobno, ale to tylko moje przypuszczenia, operator już nad tym pracuje...ale raczej doczekamy się prędzej następnej emisji dekoderów...
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety @Waldi95 jest to częsta przypadłość spowodowana błędami w oprogramowaniu. Czy to WHD 80 czy też UHD 88. Podobno, ale to tylko moje przypuszczenia, operator już nad tym pracuje...ale raczej doczekamy się prędzej następnej emisji dekoderów...
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lista własnych kanałown , ulubione . znikają z listy
Czyli najprawdopodobniej śieć ma to głęboko w ... . I myśli że urzytkownika to bawi jak włancza telewizje i te ich udogodnienia i co kawałek sobie ustawia kanały . Albo koduje sobie w pamięci numery kanałów .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Waldi95 napisał(-a):Czyli najprawdopodobniej śieć ma to głęboko w ... . I myśli że urzytkownika to bawi jak włancza telewizje i te ich udogodnienia i co kawałek sobie ustawia kanały . Albo koduje sobie w pamięci numery kanałów .
Użytkownik owszem, włącza urządzenie i jest niestety ostatnim ogniwem łańcucha (chciało by się napisać pokarmowego 😉 ) handlowego, ale nie do końca mają nas w głębokim poważaniu...jak pisałem jest to dość częsty przypadek dotyczący tej wady, ale widocznie priorytet usterki jest niski. Pozostaje nam poczekać na owoce pracy informatyków Orange, pracującymi nad "łatką" oprogramowania...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odswieżę trochę temat. Potestowałem co prawda z innymi dekoderami, bo z UHD 86 IPTV i UHD 88. "Trzymają" ustawienia ulubionych od ponad tygodnia, z czego wnioskuję że WHD 80, tak jak napisałem wcześniej, posiadają "lukę" w oprogramowaniu. Inna technologia, innego oprogramowanie, brak problemu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Heja @Waldi95
Z tym tematem (tzn. ilością kanałów na liście 'Ulubione') spotkałem się w poście na starym FORUM. Może on w jakimś stopniu stanie się dla Ciebie pomocny?
Trochę odgrzałem ten temat, bo chciałem Cię zachęcić do oznaczenia wpisu przez │→ Zaakceptuj jako rozwiązanie│, który Twoim zdaniem okazał się najbardziej przydatny. Dzięki temu innym łatwiej będzie go odnaleźć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z usuwaniem kanałów z listy ulubionych nadal istnieje, dekoder sam usuwa kanały zapisane w zakładce ulubione. Średnio co 2 lub 3 dni. Nawet nie chce się tej telewizji oglądań jak mam co kawałek ustawiać kanały albo latać po wszystkich dostępnych i nie dostępnych. dekoder to Sagemcom WHD 80 podłączony do Orange FunBox 2,0