Lista Kanałów Orange IPTV

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 776
  • 2765
  • 6

Na X'ie Stanowski podał informację 

Na 1 lutego zaplanowany był start telewizji ZERO. Z przyczyn, na które nie mam najmniejszego wpływu, start zostanie opóźniony - być może o miesiąc, być może o dwa. Mam nadzieję, że ruszymy szybko, najpóźniej za dwa miesiące, ale…
Ale zadziały się rzeczy, które moim zdaniem nie mają zbyt wiele wspólnego z przyzwoitością w biznesie (oczywiście od razu można było założyć, że przyzwoitość w biznesie nie istnieje, tu punkt dla was). Najpierw tło: telewizja ZERO powstała z inicjatywy Canal+, to Canal+ prowadził przygotowania do startu od strony technicznej, a obowiązkiem Kanału Zero było po prostu dostarczenie treści, które pozwolą zapełnić ramówkę. Formalnym warunkiem niezbędnym do startu (załącznikiem do umów) było podpisanie przez Canal+ umowy z brokerem reklamowym. Tym brokerem, z którym rozmowy podjęto siedem miesięcy temu, był TVN Media. TVN Media przez całe miesiące przekonywał, że będzie brokerem w nowym kanale, nie sygnalizował żadnych zagrożeń, wynegocjowano umowę, która od dawna była gotowa do podpisu. Z informacji jakie do nas teraz spłynęły wynika, że na kilkadziesiąt godzin przed startem telewizji Zero broker TVN Media poinformował, że nie podpisze umowy - nie i już. Osobiście - jako osoba z natury podejrzliwa - traktuję to jako celowy zabieg, mający skomplikować biznesową sytuację Kanału Zero. Od razu zastrzegam: nie skomplikuje. Od początku komunikowałem, że kanał telewizyjny to po prostu dla nas nowy sposób na dystrybucję treści, które i tak mamy zamiar produkować.

https://x.com/K_Stanowski/status/2017246057105690745

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 645
  • 2517
  • 8

No cóż zgodnie z nazwą kanału będzie zero programów przez jakiś czas. Może to i lepsze zamiast puszczanie np. emisji testowej bez reklam i dawanie jakiś materiałów w kólko tych samych jak MWE robi na tym np Comedy Channel