- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko super ale mam ICU 100 i często ma zwiechy a lubię dekodery z PVR i HDR
POZDRAWIAM 🙂
nawet zmieniłem HDD z WD 500 GB na ADATA 2TB 🙂 także dziwię że tylo ICU 100 ma PVR 😞
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ryba168 o ile nowy dekoder może w planach, o tyle chyba bez twardego dysku jako opcji nagrywania... To nieopłacalne i dość zobowiązujące do serwisu w przypadku reklamacji. Myślę, że jak udostępniono chmurę, to nagrania będą głównie realizowane w ten sposób, a możliwość nagrania przez USB będzie dodatkiem niekoniecznie obowiązkowym
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ryba168 o ile nowy dekoder może w planach, o tyle chyba bez twardego dysku jako opcji nagrywania... To nieopłacalne i dość zobowiązujące do serwisu w przypadku reklamacji. Myślę, że jak udostępniono chmurę, to nagrania będą głównie realizowane w ten sposób, a możliwość nagrania przez USB będzie dodatkiem niekoniecznie obowiązkowym
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy nowy następca ICU 100 z PVR do Orange TV?
@agat13 zgadza się, z tym że chmura jako usługa to rozwiązanie słabe szczególnie dla osób które materiały przechowują przez dłuższy okres, a 30 dni to bardzo krótki czas, no i w chmurze są dostępne tylko wybrane materiały.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 jestem realistą. Sam też wiesz, że kolejne dekodery zmierzają właśnie w tą stronę...Ja też uważam, że możliwość nagrywania jest fajną
Operator ma jednak własne kryteria i plany
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na dysk można udzielać osobnej gwarancji (krótszej).
Nieekologiczne będzie nagrywanie w chmurze zamiast lokalnie na dysku. 🙂 I w trakcie awarii lokalne nagranie zawsze odtworzymy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tolek co innego logika i punkt widzenia użytkowników, a co innego polityka operatora..nie zawsze są zbieżne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 wiadomo, z tym że możliwość podłączenia np. własnego dysku i nagrywania nań powinna zostać utrzymana, co więcej inni operatorzy usług tv nadal oferują nagrywanie na dyski zewnętrzne oprócz usługi w chmurze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 ja to wiem i popieram, ale przykład IWU200 daje do myślenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma czegoś takiego jak nagrywanie w chmurze. Funkcja multinagrywarki niczego nie nagrywa. Jedynie daje trochę więcej czasu na obejrzenie materiału który już jest na serwerach operatora. Ta nazwa to tylko marketing. Żadnych wydarzeń na żywo nie da się multinagrywarką "nagrać". Nic nie zastąpi własnego dysku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 zgadza się i dlatego ja nie nazywam tego nagrywarką w chmurze tylko usługą w chmurze 😁
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »