Nie można wyświetlić tego widżeta.

Kanały niedostępne na dekoderze IWU 200

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 456
  • 1890
  • 6

@Praziomek świetna zabawa przy tym może być możesz pobawić się w podkładanie dubbingu dodatkowo nowa jakość tv😂 pobudzanie szarych komórek 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7288
  • 29810
  • 235

IIRC te kanały-widma są jednak nadawane, ale dostęp mają tylko klienci na zasadzie praw nabytych.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 249
  • 950
  • 0

Orange ma jednak umowy z nadawcami? Nie mogli wynegocjować  dostępu dla ogółu klientów?

Pokręcone to jest.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 456
  • 1890
  • 6

@Praziomek Raczej nie z nadawcami wcześniej orange oferowało pakiety od c+ i tam w jednym z nich były te kanały. Klient który wykupił taki pakiet z plusem to teraz ma dostęp a klient który kupił to co orange oferowało od siebie to nie ma. Orange negocjowało np z nadawcą axn żeby kanały zostały ale się nie udało jak się umowa kończyła.  Przejrzyj stare artykuły na satkurierze o orange tam będzie o tym.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 249
  • 950
  • 0

Może się mylę i ktoś mnie poprawi.. Kanały niedostępne dla większości klientów zajmują pewne miejsce w przepustowości infrastruktury?

Stąd m.in słaby rozwój oferty tv/4K?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14908
  • 61227
  • 759

@Praziomek  Nie...

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7288
  • 29810
  • 235

Oferta TV od Orange od zawsze była pokręcona, a teraz zrobiła się jeszcze bardziej pokręcejsza. Dla mnie to bez większego znaczenia. Bardziej ciekawią mnie techniczne aspekty transmisji niż jej zawartość.