Jak z jakością i szybkością działania apki Orange TV?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1513
  • 1

Czy ktoś ze społeczności ogląda telewizję na  Google TV przez apkę?

Jak z jakością, szybko to działa?

13 ODPOW. 13

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Brak Orange TV GO na innych urządzeniach niż na telefonach i tabletach

@Praziomek 

Mogę napisać tylko tyle że pod aplikacją Orange TV na moim Google TV Streamer jest bardzo dużo komentarzy. Większość negatywnych, chyba dlatego że właśnie większość ma stare umowy i nie mogą otworzyć, ani wejść do aplikacji. Natomiast jest kilka opinii (osób które mają takie możliwości i są chyba na nowych umowach) pozytywnych że to chodzi nawet dobrze. Gdyby można było się z kimś takim skontaktować to może byśmy się dowiedzieli coś więcej. Próbowałem odszukać te osoby, ale na razie bez skutku. Sam jestem zainteresowany.  

• 424
  • 1513
  • 1

Nawet nie wiadomo, czy to ma mono, stereo, Dolby...

Czy gorzej niż jak na IWU? Jak gorzej to nawet się nie zastanawiam i przechodzę na sat Canal+.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Przed chwilą na stronie zobaczyłem ofertę Orange na Światłowód + TV. Obecnie wygląda ona tak. Problem jest tylko dla klientów na starszych umowach którym kończą się np. w marcu 2026? Co oni maja zrobić? Powinny być jakieś aneksy, lub możliwość dokupienia jakiejś opcji. Oferta się zmieniła całkowicie, a starzy klienci zostali na lodzie. Poniżej obecna oferta.

Co zawiera oferta światłowód z telewizją

To połączenie dwóch usług

internetu światłowodowego – (w różnych prędkościach),

telewizji Start TV – ponad 40 kanałów, oglądanych przez dekoder, aplikację lub online.

• Dodatkowo możesz:
  • dodać dostęp do ponad 150 kanałów TV (w ramach Extra TV),
  • aktywować Multinagrywarkę – nagrywasz i oglądasz kiedy chcesz,
  • rozszerzyć ofertę o Netflix (w ramach tej samej umowy).

Telewizję możesz oglądać:

na telewizorze – przez dekoder,
  • w aplikacji Orange TV (na Android TV 10+ lub Smart TV z adapterem),
  • na komputerze – przez tvgo.orange.pl,
  • na telefonie lub tablecie – przez aplikację Orange TV Go.

Nie potrzebujesz talerza ani kabla antenowego – wszystko działa przez światłowód.

Jakie kanały dostanę w telewizji od Orange?

📺 W Start TV masz ponad 40 kanałów – m.in. informacyjne, rozrywkowe i filmowe.

📦 W Extra TV możesz mieć ponad 150 dodatkowych kanałów – sport, filmy, dokumenty, bajki i więcej.

Uwaga: usługa Extra TV wymaga osobnej umowy (na 24 mies. lub bezterminowo), ale nie musisz jej rejestrować – kanały włączają się automatycznie, jeśli masz już Start TV.

• 424
  • 1513
  • 1

Czyli najlepiej:

1. Wypowiedzieć umowę.

2 Zostawić bezterminowo internet. Wtedy ma się dostęp do 40 kanałów

3. Jak dobrze działa, dokupić extra i ewentualnie kanały premium.

Jak źle działa kupić Canal+.

Dobrze analizuję?

Umowę mam do grudnia.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8697
  • 35161
  • 294

Co najlepiej to nie wiadomo, pewnie dla każdego co innego jest najlepiej. Gorzej, że nie wiadomo czy tak jak dla ciebie wydaje się, że jest najlepiej to się w ogóle da. Dla mnie VoIP jest ważny i z niego nie zrezygnuję. Ale niech mi ktoś wyjaśni czemu Operator wiąże tak dziwacznie VoIP, TV multiroom i dostęp do apki telewizyjnej (wiadomo której)? Pytanie oczywiście retoryczne.

• 424
  • 1513
  • 1

Wszystkie kanały nadają płynnie w 50 fps? Nie obserwujecie jakiś mikroprzycięć czy coś tym rodzaju?

• 8697
  • 35161
  • 294

Nie wiadomo jakie fps ma przekaz. Operator tego nie upublicznia. Nie wiem czy aplikacja daje dostęp do tej informacji, na razie wszyscy którzy z niej korzystają nabrali w kwestiach technicznych wody w usta. Na klasycznych dekoderach nie da się tej informacji wydobyć.
Osobiście nie obserwuję w tej chwili żadnych mikroprzycięć. Przekaz jest technicznie wyśmienity na wszystkich kanałach które oglądam. Mam wrażenie, że ogólny bitrate się poprawił w ostatnich miesiącach, ale to może być subiektywne.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2160
  • 16490
  • 3

@Praziomeknapisał(-a)

Czy ktoś ze społeczności ogląda telewizję na  Google TV przez apkę?

Jak z jakością, szybko to działa?

@Praziomek , u mnie faza testowa wypada pomyślnie, ale zbyt wcześnie, by opinia była miarodajna. Jak już naprawdę będą długie wieczory w egipskich ciemnościach, to szybciej "wskoczę do appki"😊

• 8697
  • 35161
  • 294

Czyli "wiem ale nie powiem"?😉
A ja myślę że jednak nie wiesz @bronzub. W swojej pokręconej konfiguracji mógłbyś posprawdzać różne ciekawe kombinacje takie jak dostęp do apki przez "obce" WiFi (nie powinno działać), porównanie dostępu po kabelku z dostępem przez WiFi, porównanie jakości obrazu z Orange TV z jakością z Orange TV GO... TV GO na własnym vs. TV GO na obcym WiFi... Same ciekawe zagadnienia, nikt tu jeszcze się nimi nie pochwalił.