Jak z jakością i szybkością działania apki Orange TV?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2160
  • 16490
  • 3

@j131napisał(-a)

Czyli "wiem ale nie powiem"?😉
A ja myślę że jednak nie wiesz @bronzub. W swojej pokręconej konfiguracji mógłbyś posprawdzać różne ciekawe kombinacje takie jak dostęp do apki przez "obce" WiFi (nie powinno działać), porównanie dostępu po kabelku z dostępem przez WiFi, porównanie jakości obrazu z Orange TV z jakością z Orange TV GO... TV GO na własnym vs. TV GO na obcym WiFi... Same ciekawe zagadnienia, nikt tu jeszcze się nimi nie pochwalił.

@j131 , skoro mówię, że nie miarodajne, to tak jest. Wszystko po WiFi (nie obcym) sprawdzałem, bo musiałbym kombinować z Ethernetem i kolejnym przewiertem przez ściany pokojów. Takie to kombinacje. Dzisiaj poodcinałem kabelki z poprzedniego internetu, a stan jest taki, że Twoje podpowiedzi cenne muszą zaczekać właśnie z powodu kabelków. No i moje 12 arów działki nie jest jeszcze przygotowane pod zimowe miesiące, a siedzenie przed ekranem wymaga ciszy i czasu bez przerywników. 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 425
  • 1515
  • 1

@j131napisał(-a)

Nie wiadomo jakie fps ma przekaz. Operator tego nie upublicznia. Nie wiem czy aplikacja daje dostęp do tej informacji, na razie wszyscy którzy z niej korzystają nabrali w kwestiach technicznych wody w usta. Na klasycznych dekoderach nie da się tej informacji wydobyć.

Mam wrażenie, że większość jedzie na starych umowach z dekoderami. A nowi jakoś niechętnie dzielą się informacjami jak faktycznie działa aplikacja w telewizorze. 

Jest już w niej dźwięk wielokanałowy?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8699
  • 35166
  • 294

Dobre pytanie.
Ja też ostatnio przedłużyłem umowę na starych zasadach, więc nie mam dostępu. Zależało mi na VoIP, więc nie miałem wyjścia.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2160
  • 16490
  • 3

@Praziomek , z czym to się wiąże? W ustawieniach appki, czy jak to i gdzie miałbym się o tym dowiedzieć? Zaznaczam, nie jestem techniczny i pojęcia tłumacz po chłopsku 😀 

Edit: pierwsze testy w wątku moim : "Światełko w tunelu".