Informacje o śmierci tradycyjnej telewizji są przedwczesne

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 63
  • 110
  • 1

Najnowsze i najbardziej popularne to raczej 4K Duo. Co do 4K Stream, ostatnio kolega otrzymał właśnie 4K Stream, nadal były więc na stanie, ale jego następcą jak dobrze wspomniałeś jest Duo, które nadal nie ma multicast. IWU200 jest z 2019 roku 🙂 Pisałem o nowych i popularnych więc mnie to nie przekonuje.

To szczegół, Klienci wybiorą, oni decydują. Orange wiadomo może włączyć multicast na wszystkim gdyby chciał, ale nie chce, może równoważą siły 🙂

Brak multicast na aplikacji dla telewizorów Samsung to moim zdaniem wada, nie mogę oceniać tego jako zaletę, natomiast unicast nie jest zły i też da się z tym żyć. Dalej jestem zdania, że ogromnym plusem i ZALETĄ firmy Orange jest właśnie posiadanie MULTICAST, ponieważ gwarantuję to najwyższą stabilność jak satelita, bardzo dobrą jakość i odróżnia ich od pozostałych, mają tą przewagę a nie chcą z tego korzystać czyli szala przechyla się na unicast. Przewijanie i wodotryski wygrywają z jakością i stabilnością 🙂 Szkoda 😞

Jeżeli Orange ma tą OGROMNĄ przewagę i nadaje profesjonalnie telewizję w dwóch systemach to jestem zdania że w menu każdego urządzenia powinno być to możliwe do wyboru i to użytkownik powinien wybierać z jakiego sposobu transmisji korzysta wedle swoich upodobań.

Czy da się w dziale technicznym lub infolinii/czacie wymusić działanie multicast na aplikacji dla telewizorów Samsung  ?

Konkretna odpowiedź AI:

Wielu operatorów (w tym Orange) stopniowo przenosi się w stronę unicastu ze względu na elastyczność i możliwość oferowania nowoczesnych dekoderów z Android TV.

Poziom 39, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10138
  • 42701
  • 352

Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"

Sam mam Stream i ICU100 więc wiem o czym piszę.
Skoro tak pełen jesteś sugestii i pomysłów, to po prostu je zgłaszaj. Jest do tego przecież osobny dział na forum.
Ale te bleblania AI jednak mogłeś sobie darować. Zawierają przecież oczywistą sprzeczność - dekoder Multi jest pod Android TV i wspiera multicast.
Nie wiem czemu usługi Operatora są tak skonstruowane jak są i nie wszytko mi się w tych konstrukcjach podoba. Ale wkładanie wszystkich pretensji do każdego posta nie wzmacnia przekazu, wręcz przeciwnie. Lepiej sprawdza się trzymanie jednego tematu i precyzyjna argumentacja niż rzucanie ogólnikami i dobrymi życzeniami.
Prostszych rzeczy Orange nie chce zmienić "bo Tak O!" więc ten tego... Powodzenia.

• 63
  • 110
  • 1

Tam nie ma żadnej sprzeczności czy pretensji ani blebania 🙂 . AI dobrze oceniła sytuację na podstawie mln danych, unicast będzie wygrywać bo ma wodotryski m.in. łatwe przewijanie i o to chodzi w nowoczesnych Androidach, a ty że masz Androida to nie znaczy że masz nowoczesnego 🙂 Jak operator zapłaci to zgłoszę pomysły, a bezpłatnie to opowiadam o wszystkich, wszędzie i dla wszystkich czyli open source powered by Konstytucja 🙂 

• 10138
  • 42701
  • 352

@pietrek111napisał(-a)

...

Konkretna odpowiedź AI:

Wielu operatorów (w tym Orange) stopniowo przenosi się w stronę unicastu ze względu na elastyczność i możliwość oferowania nowoczesnych dekoderów z Android TV.

Czyli według AI na multicast nie ma możliwości oferowania nowoczesnych dekoderów z Android TV.

To jest sprzeczne ze stanem faktycznym, który jest następujący. Orange oferuje dwa (słownie: dwa) dekodery z Android TV. Na dzień dzisiejszy jeden oferuje tylko unicast drugi oferuje tylko multicast. Czy ten z unicast jest "nowoczesny" bardziej niż ten z multicast? Wątpię czy da się to obiektywnie ocenić, ale nawet jeśli, to poprzednio oferowany dekoder unicast (który nadal jest wspierany, ale już nie jest oferowany) obsługiwał, mimo iż brakowało mu ewidentnie "nowoczesności" skoro go szybko wycofano z pierwszej linii, tylko unicast a nie multicast. Trzymajmy się konkretów. AI nie tylko może się mylić, ale nawet pomyli się na pewno jeśli zadasz tendencyjne pytanie.

Skoro miliony much robią to co robią, to nie znaczy że my też powinniśmy; to jest żaden argument - ta odpowiedź jest bardziej projekcją Twoich prywatnych przekonań niż obiektywną oceną sytuacji. Co oczywiście nie znaczy że musi być błędna. Tyle że na razie solidnych podstaw nie ma.

• 63
  • 110
  • 1

Ten najnowszy i najbardziej nowoczesny czyli 4k DUO działa w unicast.
Za chwilę instalacja aplikacji na telewizorach będzie większa niż sprzedaż dekoderów.
Aplikacje na telewizory są unicast, mobilne też unicast.
Orange wychodzi po za swoją sieć czyli HFC - unicast.
Jeżeli nie widzisz ile zdań i wyrazów jest związanych z unicast to cóż mogę 🙂
Ja też wolałbym multicast jak kiedyś 🙂 My nie wybieramy tego, robi to operator 🙂 Jego zabawki 🙂

Pewnie, że AI może się mylić, ale nie w prostych sprawach 🙂 

Tak czy siak zwykłe kanały będą dalej, bo każdy lubi popstrykać sobie szybko na pilocie góra/doł czy cyframi 🙂

• 10138
  • 42701
  • 352

Nie życzę sobie osobistych wycieczek. Przestań mi zarzucać że czegoś nie rozumiem.