Nie można wyświetlić tego widżeta.

HBO Max - sugestia Moja lista

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 198
  • 629
  • 2

@j131 Może masz rację i odpowiedzi udzielił mi niefizyczny wytwór i moje słowa trafiały otchłań.

Z drugiej strony Andy Dufrense w "Skazani na Shawshank" napisał i wysłał dziesiątki listów do władnych z prośbą o granty na książki. I w końcu je otrzymał 😁.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2275
  • 12686
  • 59

HBO Max

@Dawid_Paris żeby to miało ręce i nogi, to musiała by być opcja, tworzenia specjalnej listy, do odtwarzania po kolei, to trochę skomplikowane jest, wątpliwe by tego się podjęli, zysk żaden i pewnie niewielki procent klientów by skorzystał.

• 198
  • 629
  • 2

HBO Max

@IreneuszCD Nie znam mechanizmów używanych przez programistów aplikacji HBO. Jednak stwierdzenie, że ów lista powinna być "specjalna" jest chyba za mocne. W przypadku seriali, które są w pewnym sensie kontenerami dla treści ze wspólnym członem tytułu, lecz zawierającym cyfry/liczby  kolejnych odcinków to jakoś działa. A więc jakiś wspólny warunek musi być spełniony, aby automatyczne odtwarzanie zadziałało. Tutaj słowa "jakiś" użyłem celowo, ponieważ nie jestem w stanie go skonkretyzować. I teraz, aby podobne warunki spełnić przy liście zwierającej różne tytuły powinno również zadziałać. Analogia do automatycznego odtwarzania kolejnych pozycji z listy w serwerach DLNA czy serwisach strumieniowych.

Przy braku tego warunku aplikacja nie czuje się zobowiązana do wykonania tej funkcjonalności. 

Takie moje płytkie przemyślenia.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6170
  • 25206
  • 211

HBO Max

@Dawid_Parisnapisał(-a)

@j131 Może masz rację i odpowiedzi udzielił mi niefizyczny wytwór i moje słowa trafiały otchłań.

Z drugiej strony Andy Dufrense w "Skazani na Shawshank" napisał i wysłał dziesiątki listów do władnych z prośbą o granty na książki. I w końcu je otrzymał 😁.

Pisał ale się tym nie chwalił. Jak już dostał czek to pisał jeszcze więcej. Idąc tym tropem powinieneś teraz dopiero zacząć ich bombardować tym samym pomysłem. Ciekawe czy ich odpowiedzi też byłyby cały czas takie same?

Osobiście próbowałem zgłosić do innego serwisu inny problem, IMHO poważniejszy, podobny do tego który ma Orange IP TV w wydaniu "steram": brak dźwięku przestrzennego na określonym urządzeniu. Udało mi się dobić do żywego człowieka, który przyjął zgłoszenie bardzo szczegółowo wszystko dokumentując, ale oświadczył że na szybkie zmiany raczej nie ma co liczyć, choć oczywiście może kiedyś, przy bliżej nieokreślonych warunkach, coś gdzieś...

Generalnie nie to nie, nie muszę ich oglądać. Na szczęście to nie kosztuje majątku i nie ma obowiązku podpisywania cyrografu, więc jak mi coś nie pasuje to do widzenia.

• 198
  • 629
  • 2

HBO Max

@j131Wyczuwam dozę sarkazmu.

Pomijając jednak ten fakt, zamierzam wykonać owo bombardowanie HBO, mimo że pomysł o zwiększeniu funkcjonalności aplikacji HBO sam w sobie zawiera jedynie wskazanie na konkretne zwiększenie możliwości aplikacji, aby użytkownik był prawie szczęśliwy.

I ja twierdzę, że odpowiedź, którą otrzymałem może od bota, jest z rodziny "...może kiedyś, przy bliżej nieokreślonych warunkach, coś gdzieś...".

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2265
  • 8555
  • 33

HBO Max

a mnie osobiście nie pasuje odtwarzanie serii. Lubię zasypiać SŁUCHAJĄC 😁 filmów, zwłaszcza gdy czyta dobry lektor. Właściwie to przydałby się nawet wyłącznik czasowy. W Spotify jest taki wyłącznik, w apkach radiowych też, ale w serwisach TV, czy na YT, nie ma.

• 198
  • 629
  • 2

HBO Max

@pirenej Chyba trochę nie rozumiem. Nie pasuje Tobie odtwarzanie serii a jednocześnie lubisz zasypiać słuchając filmów. Mam wrażenie, że to taki mały oksymoron. 

Natomiast, co do wyłącznika czasowego, to można go po prostu ustawić w telewizorze.

• 2275
  • 12686
  • 59

HBO Max

@Dawid_Paris przy serialach z HBO to nie zadziała 😄

Przy normalnej TV może zadziałać 😎

Sterowanie zasilaniem i wygasza TV i co tam ma podłączone, ustawia na godzinę czy dwie i eko jest 😃

• 198
  • 629
  • 2

HBO Max

@IreneuszCD 

@IreneuszCDnapisał(-a)

przy serialach z HBO to nie zadziała 😄 Przy normalnej TV może zadziałać 😎

Zakładam, że piszesz o zasypianiu, gdy głos lektora koi do snu 😉

@IreneuszCDnapisał(-a)

Sterowanie zasilaniem i wygasza TV i co tam ma podłączone, ustawia na godzinę czy dwie i eko jest 😃

Kwestia zaimplementowanych możliwości w telewizorze. Opcja "eko" to raczej ustawienie w zakresie oszczędzania energii. Natomiast często ustawienia fabryczne zezwalają na ustawienie samoczynnego wyłączenia urządzenia po określonych czasie w przypadku braku aktywności w obsłudze odbiornika podczas niewymuszonej emisji programów telewizyjnych.

• 2275
  • 12686
  • 59

@Dawid_Paris są inteligentne gniazdka czy listwy, programujesz zdalnie na telefonie 😎

Gdzieś mam taki rozdzielacz z ustawieniem czasu, ale to trzeba ręcznie ustawiać i mało praktyczne, choć pewnie niezawodne, muszę odpakować i sprawdzić 😎