- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funkcja "Nagraj" i efekt jej użycia
Dzień dobry,
Zauważyliście, że sporadycznie, aczkolwiek relatywnie często zdarza się sytuacja w której po użyciu funkcji "Nagraj" pojawia się plansza jak na poniższym zdjęciu? Wtedy, aby nagrać materiał trzeba skorzystać z EPG i tak uruchomić nagrywanie. Plansza znika samoczynnie z jej znikanie ma znaczną entropię.
Ciekawie 😎.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie zauważyłem tego, pewnie dlatego że zawsze nagrywam z EPG. Ale pewnie masz rację, sprawdzę przy okazji. Ciekawe co autor tego "udziwnienia" miał na myśli?..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)Nie zauważyłem tego, pewnie dlatego że zawsze nagrywam z EPG. Ale pewnie masz rację, sprawdzę przy okazji. Ciekawe co autor tego "udziwnienia" miał na myśli?..
Zakładam, że świadomie ów "udziwnienia" nie popełnił świadomie. Właśnie sprawdziłem, że po fizycznym restarcie multinagrywarka wraca do życia z poziomu opcji "Nagraj" w menu kontekstowym. Opisaną przeze mnie sytuację zauważyłem już dawno, lecz jakoś trwała wtedy na tyle krótko, że szybko o niej zapominałem, tym bardzie, że relatywnie często bywam w delegacjach. Natomiast teraz będąc na dłuższym wolnym, to właściwie od 4 lipca ta sytuacja trwała. Pomyślałem, że może takie sytuacje dzieją się po aktualizacjach ICU100. Jednak nie. Ostatnia aktualizacja u mnie nastąpiła 12.02.2024, a od tej daty już kilkakrotnie działy się ów "udziwnienia". Może aktualizacje kodu samej mutlinagrywarki czynią owe zdarzenia. Jakby nie patrzeć, to usługa w chmurze, a ICU to tylko kanał przerzutowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Datami się nie sugeruj, ostatnie zmiany w konfiguracji były dopiero-co. Zmienił się układ menu i funkcjonalność odtwarzania, nie ma już osobnego wejścia do nagrań na dysku lokalnym.
Wersja oprogramowania formalnie się nie zmieniła. To pewnie tak żeby "łatwiej" było błędy namierzyć.😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)Datami się nie sugeruj, ostatnie zmiany w konfiguracji były dopiero-co. Zmienił się układ menu i funkcjonalność odtwarzania, nie ma już osobnego wejścia do nagrań na dysku lokalnym.
Wersja oprogramowania formalnie się nie zmieniła. To pewnie tak żeby "łatwiej" było błędy namierzyć.😉
Zdecydowanie zgadzam się z Tobą. Właściwie, to zmiany w układzie menu zauważyłem już jakiś czas temu. Również zmiany w odtwarzaniu, np. wcześniej nie było możliwości odczytania streszczenia nagranego materiału w przypadku nagrania w chmurze. Tylko nie wiem dlaczego nie powiązałem tych faktów z potencjalną "cichą" aktualizacją. Zholowałeś mnie na dobre tory 👌.