Nie można wyświetlić tego widżeta.

Czy sposób podłączenia telewizji z funpacka jest dowolny?

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 1
  • 0

Witam,

Wiem, ze telewizję z funpacka można podłączyć na 2 sposoby, zwyczajnie przez kabel lub anteną satelitarną. Moje pytanie brzmi: czy sposób tego podłączenia jest dowolny, czy odnośnie sposobu podłączenia muszę kontaktować się z Orange, czy może obejmuje to jakieś odrębne procedury? Chciałabym dokonać podłączenia bez udziału satelity, jednak po standardowym podłączeniu kabli telewizja nie działa, wyszukuje tylko połączeń satelitarnych, stąd moje pytanie. Może wymagane są tutaj jakieś urządzenia dodatkowe? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

3 ODPOW. 3
Anonim

Nie dotyczy

Jeśli wybrałeś opcję z satelitą to...........tylko w ten sposób będziesz mógł odbierać sygnał TV.

Filmiki które ułatwią Ci montaż:

Pracuję w Orange
  • 3
  • 3
  • 0

Jeżeli chodzi o dostęp do usługi telewizji jest on zależny od Twojej umowy. Sprawdź na podsumowaniu tam masz zapis IP (kabel) lub DTH (satelita).

Najczęściej wygląda to tak, że jest to uzależnione od prędkości. Dla ofert z opcją do 10 Mb/s jest to przez satelite, natomiast przedziały od 20 Mb/s to już możliwość przez kabel.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5510
  • 18714
  • 186

@Gienia,

to czy sygnał telewizji będzie do dekodera dostarczany z satelity czy z routera, to tak jak pisze @_Przemek, zależy od umowy... ale jeśli obejrzysz pierwszy filmik,  z tych co wstawił @Anonim, zauważysz że i tak i tak dekoder musi być połączony z routerem - choćby po to żeby pobierał aktualizacje oprogramowania. Zdaje się też, że tym kanałem weryfikowane są uprawnienia - czyli to jaki pakiet kanałów masz w umowie - abonamencie, a "zapisane" to jest na karcie wkładanej do dekodera.

Od tego jaki masz dekoder UHD88 czy WHD80 oraz jaki masz router : funbox, czy livebox zależy też sposób połączenia z routerem. Np. do Funbox2 dekoder można połączyć przez WiFi, bez kabla.Przynajmniej dekoder WHD80 można połączyć przez WiFi - wiem, bo tak mam.