Czy Orange TV pojawi się na Tizen OS? Czyli telewizory Samsunga?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 138
  • 497
  • 0

A czy jest szansa na aplikację Orange TV na system Tizen OS (wszystkie TV Samsunga)?

*Post wydzieliłem z tematu "Aplikacja Orange TV na telewizorze z Google TV" - moderator Wojciech.

9 ODPOW. 9

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Oddechu bym nie wstrzymywał.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5927
  • 57

@ptr1napisał(-a)

A czy jest szansa na aplikację Orange TV na system Tizen OS (wszystkie TV Samsunga)?

@ptr1  powstał pomysł, aby powstała aplikacja na inne platformy. Na razie bez odzewu.

https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Aplikacja-na-telewizory-Orange-TV-na-LG-Samsung-i-Apple-Tv/id...

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1538
  • 4

Mam nadzieję, że aplikacja będzie odbierała treści za pomocą multicastu, a nie unicastu.

• 8676
  • 35090
  • 293

@deestnapisał(-a)

Mam nadzieję, że aplikacja będzie odbierała treści za pomocą multicastu, a nie unicastu.

Nadzieja to wiadomo, umiera ostatnia.

Nie ma żadnych przeszkód technicznych - to wyłącznie decyzja biznesowa. W dodatku tajna. Nawet nie wiem jak agitować na rzecz czy wręcz przeciwnie, bo nie wiadomo o co agitować i do kogo: oficjalnie Orange wypiera się  że w ogóle są jakieś różnice. Wszytko jest "IP TV" i tyle masz kliencie wiedzieć.

• 169
  • 584
  • 0

Ostatnio pod aplikacją Orange TV w ocenach i opiniach jest sporo bardzo negatywnych wpisów, szczególnie jak piszą po ostatniej aktualizacji, a to że nie działa, że bezużyteczna, brak dostępu itd. Orange sobie żarty stroi jak żaden operator. Mam i odbieram przez apkę Play Now i wszystko śmiga, T-Mobile też uruchomił polską wersje Magenta TV i pewnie również dobrze działa, tylko Orange stosuje dziwne sztuczki. Najgorsze jest to że tam nie ma z kim tej sprawy poruszyć.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

@janio1napisał(-a)

Ostatnio pod aplikacją Orange TV w ocenach i opiniach jest sporo bardzo negatywnych wpisów, szczególnie jak piszą po ostatniej aktualizacji, a to że nie działa, że bezużyteczna, brak dostępu itd. Orange sobie żarty stroi jak żaden operator.

Czytałem te negatywy i prawdę mówiąc wyglada na to, że w większości są to opinie osób, które nie mają dostępu do aplikacji, a chciałyby mieć. Trochę bezużyteczne.

• 169
  • 584
  • 0

Chyba tak to wygląda. Z forum sat kurier dowiedziałem się że ktoś kto podpisał umowę chociażby na Start TV z automatu bez logowania otwiera tą aplikację i ogląda TV. Z tego wynika że ze starymi umowami ani nie można wejść, ani się zalogować. Orange rozpoznaje klienta automatycznie. Dziwne a zarazem ciekawe i chytre rozwiązanie. Jest to jednak niezrozumiały podział na lepszych i gorszych.

• 8676
  • 35090
  • 293

Na forum satkuriera powtarzają tylko to co już tu na NO ustaliliśmy dość dawno. Zresztą ustaliliśmy znacznie więcej. Skoro jednak nam nie ufasz to masz problem.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Społeczność satkuriera dopiero odkrywa internet. Komentarze piszą za pomocą wybierania tonowego XD