- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co przyniesie Telewizja Orange w IP w 2026 roku?
Dostęp do pakietu Filmbox został przedłużony do 24 maja. Na poz 60 jest jeszcze poprzednia data czyli 30 kwietnia a nowa jest w mozaice w jednym z kafelków które się przesuwają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy okazji premiery aplikacji Orange TV na Samsung Smart TV przetestowałem podstawowy pakiet Start TV. Niestety oferta podstawowego pakietu wygląda ubogo, biorąc pod uwagę dostępność do kanałów TVP, które dostępne są w ramach naziemnej telewizji cyfrowej DVB-T.
W celu podniesienia atrakcyjności podstawowego pakietu Start TV powinni poprawić jego ofertę, tym bardziej, że konkurencja za free oferuje więcej kanałów. Jeśli jest to już pakiet dodawany obligatoryjnie do umowy za który się płaci, niech chociaż zapewnieni dostęp do pełnej oferty kanałów naziemnych DVB-T, w tym kanałów TVP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewol zgadzam się, niby obecnie w pakiecie Start jest więcej kanałów, ale oferta DVB-T jest bardziej różnorodna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja już nie wymagam cudów, ale niech ten podstawowy pakiet Start TV, za który i tak się płaci, ma przynajmniej to, co masz za free w ramach DVB-T. A obecnie jest to pakiet mydło i powidło, nawet jednego informacyjnego kanału nie ma. O kanałach tematycznych TVP nie wspomnę.
Pakiet Extra TV wygląda spoko, jeśli ktoś oczekuje wielu kanałów TV. Ale nie ma nic pośredniego. A ludzie coraz mniej chcą płacić za wszystkie kanały, a bardziej dopasować ofertę do siebie.
Może ostatnie ruchy konkurencji trochę ich zmobilizują do odświeżenia oferty TV. Wypuszczenie apki na Samsungi, które podobno stanowią dużą część rynku w Polsce, daje możliwości dotarcia z Orange TV do nowych użytkowników usługi TV bez potrzeby dekodera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Start TV (Orange) - 47 kanałów, brak wszystkich z naziemnej i można dokupić tylko do światłowodu w Orange, jeżeli ja na naziemnej mam ogólnopolskie, lokalne i przygraniczne muxy, łapie mi ok 90 kanałów to ten pakiet Start jest słaby bardzo!
MagentaTV (T-Mobile) - 75 kanałów za 0 zł na każdym internecie bez kupowania czegokolwiek
Czekam na odpowiedź Orange na telewizję od T-Mobile i na razie cisza, tak duży operator jak Orange powinien w pakiecie Start dać przynajmniej 100 kanałów, w Extra 300 kanałów i dla swoich rabaty jak najbardziej.. Po za tym w Polsacie mogę tanio bo za 25 zł dokupić wszystkie uslugi streamingowe na 30 dni takie jak SkyShowTime, Disney+, HBO, a w Orange drożej średnio o 10 zł oraz multiroom w Polsacie na 3 telewizorach na aplikacji PolsatBoxGo mam za 0 zł, a na Orange za każdy dodatkowy telewizor 15-20 zł to jest drogo.
Orange brak paczki Cinemax, brak paczki Paramount i Universal, brak paczki regionalnych komercyjnych (regionalne są tylko TVP3 państwowe i źle to jest zrobione że często muszę wskazać swoje miasto, ja chce mieć dostęp do wszystkich zawsze a nie wybierać tylko swój).
Marzenia:
Cinemax1, Cinemax2, 13 TV, V90, EWTN Polska Adoracje (drugi kanał) , Republika Plus (drugi kanał), Echo24, TV Toya, Sfera TV, Telewizja Narew, Telewizja Zabrze, TV Regionalna, TV Kujawy, Telewizja Sudecka, TV Stella, Telewizja Gorzów, dlaCiebieTV, Telewizja TVT, TV Jasło, HTS Słubice, Trusto TV, Regionalna TV Podlasie, TVT Zgorzelec, TV Dami Radom, Telewizja Olsztyn, Telewizja Toruń, TV Wielkopolska, Telewizja Imperium, TV Asta, TVP Wilno, TVP ABC 2, TVP Historia 2, TVP Muzyka, TVP Miłość, TVP Sejm, TVP Senat, TVP Kryminały, TVP Na Dobre i Na Złe, TVP Barwy Szczęścia, TVP Klan, TVP Sport 20 lat, RakutenTV, BigTime PL, Grjngo PL, Spiewające Brzdące, World Fashion Channel, Nasa TV, Arte TV, VIVA Russia, kanały telewizyjne Polskiego Radia m.in. Wrocław czy Czwórka, kanały tematyczne TV Puls, darmowe kanały ze SweetTV/Rakuten/LG oraz dodać tematyczne z Filmbox+.
Po dodaniu tego, reklama w TV podobna do tej którą miała Wizja TV - wkrótce się wyświetli, boom 500 kanałów - mamy najwięcej, porównanie pakietów TV (ilość kanałów) i wtedy MONOPOL, pakiet GIGA TV razem ze światłowodem 1000 mbit za 99 zł w promo, pozamiatane 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pietrek111napisał(-a)...
MagentaTV (T-Mobile) - 75 kanałów za 0 zł na każdym internecie bez kupowania czegokolwiek
...
Wymagana jest zgoda na użycie danych. Jeśli uważasz że twoje dane warte są 0zł to owszem, jest to tanio. Ja tam ich nie sprzedam za te kilka kanałów linearnej TV których i tak nie ma kiedy oglądać (nie żeby specjalnie było w linearnej TV co oglądać).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewol, "coś poszło nie tak" nawet na forum to co się dziwić, uciekłem z Play do Orange a tutaj gorzej 🙂j131
@j131,dane i fajki zgód klikasz wszędzie , nawet jak się rejestrujesz na to forum czy kupujesz światłowód, wszystkie firmy już wszystko mają i dawno twoje i nasze dane są wszędzie, przykładowo tylko w sierpniu 2026 roku doszło do wycieku danych blisko 19 mln Polaków
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pietrek111napisał(-a)@szewol, "coś poszło nie tak" nawet na forum to co się dziwić, uciekłem z Play do Orange a tutaj gorzej 🙂j131
@j131,dane i fajki zgód klikasz wszędzie , nawet jak się rejestrujesz na to forum czy kupujesz światłowód, wszystkie firmy już wszystko mają i dawno twoje i nasze dane są wszędzie, przykładowo tylko w sierpniu 2026 roku doszło do wycieku danych blisko 19 mln Polaków
W kwestiach technicznych Zespół zwykle pomaga od ręki.
Co do zgód - ależ nikt ci nie broni, udostępniaj co chcesz. Takich zgód jakie są tam wymagane na pewno nie muszę udzielać przy każdej okazji. Ba, przy żadnej okazji nie muszę. W tym punkcie się nie zgadzamy. Ale przecież nie musimy, prawda? 😉
Wycieki to wycieki, i na szczęście nic nie maja ze sprawą IP TV wspólnego.