- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak Orange TV GO na innych urządzeniach niż na telefonach i tabletach
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro usługa nie jest aktywna dla obecnych klientów to chyba nie będzie nic zdrożnego jak sobie porozmawiamy o alternatywnych rozwiązań dostępu usługi telewizyjnej na Smart tv?
Może się jakiś klient Pomarańczowych dołączy z informacjami jak działa Orange TV. Będzie można chociaż w teorii porównać. 😀 😄 ( kuriozalna sytuacja ale cóż poradzić).
Ja ze swojej strony polecam Canal+ Online. Mam to w ramach umowy z Orange.
Jakość była.dobra. Kanały sportowe wobec tego co w dekoderze działają jak marzenie.
Filmowe też ok. No i wisienka na torcie C+ 4K z HDR na Google TV.
Usługa Polsat Box GO. Ogólnie na plus, bo są oferowane kanały 4K. Część sportowych ma tylko 25 fps.
Z obu usług często korzystam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To już jest prawdziwa kpina z abonentów Orange. Zamiast udostępnić aplikację "Orange TV" na androida i telewizory dla wszystkich którzy mają jakiekolwiek umowy wymyślili sobie nową ofertę że klienci którzy podpisali umowę 20.01 lub odnowili mogą korzystać z opcji Start TV bez dekodera i paczka 34 kanały lub dokupić pakiet Extra TV na 128 kanałów. Opcja dostępna w całej UE. Wcześniej aplikacja na android dostępna była dla testerów i umowy od 20 maja 2024. Wierzyć się nie chce że Orange tak traktuje klientów. Mam umowę światłowód+TV, to mam prawo korzystać z opcji jaka mi pasuje. Chcę dekoder płacę za wynajęcie i odbieram. Chcę przez aplikację nie ma problemu. Tłumaczenie że to kwestie marketingowe jest mętne. Co mają zrobić klienci którzy mają umowy, a kończą się np za rok? Zacisnąć zęby i czekać. Jak chcą z umowami to jakieś aneksy lub w inny sposób udostępnić dla pozostałych. Maniana jak się patrzy. Jest aplikacja. Instaluje się na androidy. Nie wszyscy jednak mogą z niej skorzystać. Co jest grane?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Polityka marketingowa, która zniechęca do oferty. Hehe. Nawet nie potrafią w Mój Orange jednoznacznie ustalić do jakich usług i w jakim zakresie mam dostęp. Słabe to.
Ja mam już na oku telewizję od Canal+ a telefon i internet w T-Mobile lub całość w Play..
Wszędzie nowy klient jest mile widziany. 😀 😉
Liczę na dobre promocje wraz z końcem roku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiele można zrozumieć, ale po co mi możliwość korzystania ze smartfona lub tabletu? Są opcje na trzy urządzenia. Chętnie zrezygnuję z tabletu na rzecz przystawki z Androidem. O co chodzi? W Play nie ma problemu jedna aplikacja Play Now na wszystkie urządzenia. Orange wymyśliło Apki Orange TV Go, Orange TV i przez stronę internetową, a mimo to nie wszyscy abonenci mogą korzystać w równym stopniu. Dziwne jest to że aplikacja na Android instaluje się, ale za nic nie można jej otworzyć. Przed aktualizacjami zdarzało się że otwierało się okno logowania. Obecnie po najnowszej aktualizacji nie da rady. Zobaczymy może czas pokaże że się jeszcze coś zmieni. Na razie też korzystam po znajomości z Play i Canal+ . Orange TV na przystawce odbieram przez przeglądarkę Open Browser.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Okno logowania wskakuje, kiedy przystawka nie jest podłączona do sieci Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@shafauNiestety nie mogę tego sprawdzić u innego operatora. Otwierało się u mnie, ale przestało. Mam dane innego klienta bym spróbował a tak nie mogę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange - tradycyjnie, po swojemu. Zamiast ujednolicić to wszystko i zrobić jedną usługę Orange TV na wszystkich urządzeniach dostępną dla nowych i obecnych klientów tak jak konkurencja, to mamy różne aplikacje, różne warunki korzystania z oferty oraz wymogi, które należy spełnić… Jeśli dobrze rozumiem to o oglądaniu na Android TV na miedzi lub poza domem można pomarzyć…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozmawiałem na ten temat z infolinią, ale oni nie za bardzo wiedzą co odpowiedzieć. Twierdza że decyzje zapadają gdzie indziej. Poruszałem między innymi temat kilku aplikacji, rozróżniania abonentów, testów itd. Niestety wiążącej odpowiedzi kiedy to się skończy nie dostałem. Mówiłem że aplikacja u mnie na Android się instaluje, ale nie mogę jej otworzyć, podany jest telefon więc dzwonię itd. Na dzień dzisiejszy nie wiadomo kiedy testy się zakończą i jak to będzie wyglądało w przyszłości. Porównywałem w rozmowie sytuację u innych operatorów, ale rozmówczynie widocznie nie miała kompetencji do udzielenia sensownej odpowiedzi. Czekamy więc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pytanie, czy jest czego żałować?
Bo jak razie chętnych do zwierzeń jak działa apka w telewizorze za bardzo tu nie widzę. 😉