Aplikacja Orange TV na telewizorze z Google TV

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 14
  • 0

Cześć,

To mój pierwszy post na forum, witam wszystkich:)

Mam pytanie odnośnie aplikacji Orange TV i jej wymagań systemowych. Z tego co wyczytałem, żeby "uruchomić" multiroom bez dekodera konieczny jest telewizor (lub przystawka) z Android TV w wersji 10+.

Jak wygląda sprawa z Google TV? Czy ten "system" jest również kompatybilny z Orange TV (z tego co się orientuję to jest w gruncie rzeczy nakładka na Android TV)?

Konsulant na chacie na orange.pl stwierdził, że Google TV nie jest kompatybilne z aplikacją, ale wydaje mi się to co najmniej dziwne, szczególnie że w niektórych materiałach prasowych, czy na forach, była mowa o kompatybilności z Android TV oraz Google TV.

Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości? Z góry dziękuję za pomoc:)

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2845
  • 12106
  • 74

Z tego co wiem, to większość aplikacji Android TV jest zgodna z Google TV.  Oba systemy to Android, z tym, że Google TV jest lepiej przystosowany do telewizorów. Apki w sklepie Play są wspólne dla obu systemów. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1488
  • 5933
  • 57

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 431
  • 1557
  • 4

To tak, masz dwie aplikacje na Android TV - jeden do 4K Stream, a drugi na cały Android TV. Pamiętaj że aplikacja na TV korzysta z innej transmisji niż dekodery oprócz 4K Stream, co powoduje opóźnienie pól minuty.

• 2845
  • 12106
  • 74

Z tego co wiem, to większość aplikacji Android TV jest zgodna z Google TV.  Oba systemy to Android, z tym, że Google TV jest lepiej przystosowany do telewizorów. Apki w sklepie Play są wspólne dla obu systemów. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35107
  • 293

Co masz konkretnie na myśli pisząc "Google TV"? Jeśli mowa o tym starym projekcie OS z lat 2010-2014, to na tych telewizorach oczywiście apka Orange TV nie pójdzie. Ale jeśli to skrót myślowy i mowa o nakładce na Android TV, takiej jak w przystawce "Chromecast with Google TV", to wszystko zależy od wersji Android TV która jest w środku, jeśli jest >=10 to OK.

• 4
  • 14
  • 0

Tak, mam na myśli tę nakładkę na Android TV. Część telewizorów ma teraz w specyfikacji nie Android TV, tylko Google TV (czasami z dopiskiem o bazowej wersji Android TV).

• 2845
  • 12106
  • 74

Teraz co 2 TV jest oparty na Google TV.  To taki Android, który jest lepiej dostosowany do telewizorów. Jeżeli masz już teraz ten eleowizor to po prostu pobierz apke Orange TV. Jeżeli się pobierze to będzie działać. Jeżeli nie wyszukasz jej w sklepie Play to będziemy myśleć dalej.

• 4
  • 14
  • 0

Nie mam jeszcze tego telewizora. Noszę się z zamiarem kupna:)

• 2845
  • 12106
  • 74

Tak sądząc po datach to najstarsze Google TV chyba wyszło za czasów Androida 10 lub 11, także wg mnie powinno działać. Google TV to po prostu Android z ładniejszym launcherem, który w sumie można zmienić na dowolny inny... 

• 4
  • 14
  • 0

Sprawdziłem i mogę potwierdzić, że appka Orange TV jest dostępna na telewizorze z Google TV:)