Aplikacja Orange TV jest już dostępna na telewizorach Samsung

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 23
  • 79
  • 2

@Czarnek3napisał(-a)

Cześć , a jest różnica cenową między tym jak wezmę usługe multiroom z dekoderem, a usługę multiroom z aplikacja? Z góry dzieki za odpowiedz

Zaloguj się do Mój Orange i w zakładce Umowy i urządzenia masz przycisk Dodaj Multiroom

U mnie pokazuje 

Z dekoderem 4K 19,99 zł

Z dekoderem 4K Duo 19,99 zł

Aplikacja Orange TV 15,00 zł

Czyli dekodery dodatkowo płatne 4,99zł/mc

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 360
  • 1336
  • 7

Sprawdziłem Samsunga u syna. Niby system aktualny, ale po wpisaniu wyszukaj aplikację Orange TV nic. Nie ma takiej aplikacji. Nie jest to mój TV ale poruszać się po menu potrafię i inne wywołane aplikacje pokazywał, a Orange TV nie. Czyżby nie na wszystkie telewizory Samsunga. Nie sprawdzałem systemu, ale chyba odpowiedni. Chciałem tylko zobaczyć czy jest i czy się instaluje. Syn jest na innym światłowodzie i tak by nie skorzystał. Chodziło mi czy w apps jest do pobrania. Na razie nie. Wszyscy piszą że się instaluje. Nie mam pojęcia dlaczego ten nie znalazł? Nie pamiętam czy syn był zalogowany? Może Tizen poniżej 6,5?  Dam sobie spokój.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 23
  • 79
  • 2

Możesz podać model telewizora?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 360
  • 1336
  • 7

@voltoohm  Dzięki, wiem że Samsung QLED. Nie mój tylko syna. Z ciekawości chciałem  sprawdzić. Bywam u niego raz w tygodniu, więc następnym razem jeszcze spróbuję zobaczyć jaki ma soft i jaki to TV. Jeszcze raz podkreślam że z czystej ciekawości chciałem zobaczyć czy jest i czy się instaluje. Jam mam Google TV i  w moim nie ma i nie było problemu. Aplikacja jest, odbiera, ale ja korzystam na boxie Google TV Streamer.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4507
  • 22631
  • 104

Nie znam się na telewizorach, ale może o to chodzi?

Screenshot_20260908-211728.png

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10046
  • 42295
  • 347

@Czarnek3napisał(-a)

U mnie nie działa, wyskakuje: "Brak dostępu do aplikacji, Przepraszamy ale wyglada na to ze aplikacja nie jest dostepna w twojej usludze. Dziękujemy za zainteresowanie nasza aplikacja i mamy nadzieje ze w przyszłości będziesz mógł z niej skorzystać. Aby dowiedzieć się wiecej zadzwoń pod numer 510 100 100
Na innym internetcie nie występuje ten problem , lecz nie moge sie zalogowac, ponieważ pokazuje sie komunikat ze musze byc polaczony z swoja siecia

To czy w ogóle możesz korzystać z apki zależy od tego jaką masz umowę. Możesz to sprawdzić samodzielnie wchodząc w MO (taka apka na telefonie przywiązana do twojego konta abonenta w Orange) w zarządzanie-bezpeczeństwo-kody i tam telewizja mobilna. Jeśli tam masz napisane że nie to nie. A jeśli że tak, to tam dostaniesz dane do logowania lub możliwość aktywacji  (dokładnie nie wiem jak to wygląda bo ja nie mam dostępu do apki, na umowie Love). Drugi test to pytanie czy masz może telefon stacjonarny (taki w technologii VoIP). Jeśli masz, to dostępu do apki telewizyjnej nie masz. Nie, nie wiem dlaczego, ale tak jest.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 12
  • 2
  • 0

Samsung QE77S85F w innej lokalizacji i ten sam błąd czyli "błąd odtwarzania, spróbuj później".

Śmiali się z Play , a są gorsi 🙂

Aplikacja także nie zapamiętuje ustawień po wyjściu m.in. włączmy sortowanie tylko mój pakiet, wychodzimy i znów jest wszystkie, zamiast tylko mój pakiet. Amatorka pełna , wersja preview, aż dziwne że tyle baboli.

Zadzwoniłem dzisiaj z dwóch lokalizacji, daje reklamacje na infolinię a oni że u nich wszystko OK hehehe czuje się jak w Play - poziom wyrównali 🙂

Żeby było jasne: resety routerów nic nie dają, w tych lokalizacjach aplikacja Orange Go działa OK, w tych lokalizacjach aplikacja Orange TV na Google TV działa OK, więc jest to ewidentna wina aplikacji na Samsungi .. na tych Samsungach pozostałe aplikacje czyli Magenta, SweetTV, PolsatBoxGo, TVP VOD,Netflix i inne działają OK. To nie jest wina telewizorów.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10046
  • 42295
  • 347

@pietrek111
Skoro w tych lokalizacjach działa już aplikacja pod Android TV to druga aplikacja (np. pod Tizen) nie będzie działała bez wykupienia dodatkowego dostępu, IMHO to nie błąd, to tak ma być.
Bylibyśmy wdzięczni gdybyś doprecyzował co masz na myśli pisząc o "tyle baboli": jakie babole i skąd nabyłeś takie przekonanie skoro podobnież apki nie udało się uruchomić (bo zapewne nie wykupiłeś do niej dostępu co trudno uznać za babol po stronie apki).

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 12
  • 2
  • 0

@j131, Nie rozumiesz co napisałem, aplikacja w tych lokalizacjach działa na GoogleTV czyli multicast działa, działa na wersji GO czyli unicast działa. Jak wyłączam wszystkie urządzenia i instaluje ją tylko na Samsung (wszystkie urządzenia są wyłączone i nikt nie ogląda) to nie ma tak być że muszę dokupić multiroom bo nikt nie ogląda i Samsung jest jedynym urządzeniem. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Multiroom działa tak, że jak oglądasz na dwóch dekoderach lub dwóch telewizorach w tym samym czasie to wtedy musisz go wykupić, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Oglądanie na jednym telewizorze jest możliwe bez multiroom.

Błąd o którym pisałem dotyczy tego, że kanały nie działają , na każdym kanale nie ma obrazu i wyskakuje błąd jak napisałem, aplikacja sama się instaluje i uruchamia, jak się uruchamia to możesz sobie ją potestować i wejść w ustawienia, sortowanie, itd.

Jeżeli na dwóch modelach mam brak obrazu w dwóch lokalizacjach i komunikat " "błąd odtwarzania, spróbuj później"" to jest to babol duży w mojej ocenie i zgodnie z wolnością słowa mam prawo do oceny w takim przypadku.

Jeżeli po wyjściu z aplikacji dane nasze wybrane konfiguracje np. sortowanie kanałów nie jest zapisywane to jest to babol.

Jeżeli po wejściu w EPG i wybraniu danego kanału musimy jeszcze raz kliknąć oglądaj i dwa razy kliknąć żeby było oglądanie to jest to babol (oczywiście po kilknięciu wyskakuje błąd odtwarzania).

Jeżeli " "błąd odtwarzania, spróbuj później" nie ma obrazu i aplikacja jest tak amatorsko zrobiona że nie wyświetla nawet numeru błędu, który pozwala na głębszą diagnostykę to jest to babol.

Dodam jeszcze, że aplikacja loguje się automatycznie bez problemów bo telewizor Samsung jest w sieci Orange, widzi także mój pakiet Start bo na kanałach z po za pakietu mam napis że nie ma ich w moim pakiecie wiec uprawnienia odczytuje. Natomiast na wszystkich moich kanałach z mojego pakietu Start mam napis  "błąd odtwarzania, spróbuj później" bez numerku i jest brak obrazu i brak dźwięku, nie ma komunikatów o multroom, jest tylko jeden telewizor zalogowany.

Mogę pisać więcej jak chcesz 🙂 To, że nie ma obrazu nie znaczy że nie mogę sobie jej testować 🙂

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4507
  • 22631
  • 104

Aplikacja Orange TV działa na unicast.