- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej, próbowałem wysłać sms na numer 5 cyfrowy i po wysłaniu wiadomości wyskoczyła mi informacja że "Numer telefonu ma nieprawidłowy format" wytłumaczył by mi ktoś krok po kroku jak mógłbym to naprawić?
Model telefonu: Oppo a53
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DawidziuPro ilość cyfr zależy od danego kraju. Przykładowo w Polsce numer telefonu po numerze kierunkowym ma 9 cyfr, czyli +48 XXX XXX XXX. Na jaki numer kierunkowy wysyłasz SMS-a.
Jeżeli to jest numer specjalny o podwyższonej opłacie, to może mieć 5 cyfr. W takim wypadku muszą być odpowiednie środki na koncie w przypadku oferty na kartę, w abonamencie koszt SMS-a o podwyższonej opłacie będzie doliczony do abonamentu. Poza tym trzeba sprawdzić, czy nie ma na numerze założonych blokad na SMS o podwyższonej opłacie. Zakładam, że numer jest aktywny, bo czasami telezabawy trwają tylko w określonym czasie, później numer może być wyłączony.
Może być też założona blokada w telefonie na wysyłanie SMS-ów pod konkretny numer lub na numer o podwyższonej opłacie. Trzeba taka blokadę w telefonie zdjąć i ponowić wysyłanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
numer telefonu ma nieprawidłowy format
Numery standardowo w PL mają 6 cyfr. Jak to jest zagraniczny numer musisz go poprzedzić +prefiks kraju.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DawidziuPro ilość cyfr zależy od danego kraju. Przykładowo w Polsce numer telefonu po numerze kierunkowym ma 9 cyfr, czyli +48 XXX XXX XXX. Na jaki numer kierunkowy wysyłasz SMS-a.
Jeżeli to jest numer specjalny o podwyższonej opłacie, to może mieć 5 cyfr. W takim wypadku muszą być odpowiednie środki na koncie w przypadku oferty na kartę, w abonamencie koszt SMS-a o podwyższonej opłacie będzie doliczony do abonamentu. Poza tym trzeba sprawdzić, czy nie ma na numerze założonych blokad na SMS o podwyższonej opłacie. Zakładam, że numer jest aktywny, bo czasami telezabawy trwają tylko w określonym czasie, później numer może być wyłączony.
Może być też założona blokada w telefonie na wysyłanie SMS-ów pod konkretny numer lub na numer o podwyższonej opłacie. Trzeba taka blokadę w telefonie zdjąć i ponowić wysyłanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jak taką blokadę zdjąć ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokadę usuniesz przez Obsługę Klienta. Jaka to oferta abonament czy karta?
Zobacz możliwości w Mój Orange po zalogowaniu się sprawdzisz co można odblokować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DawidziuPro o jakiej blokadzie rozmawiamy?
Jeżeli blokada nałożona na numer, to można samemu zdjąć po przez konto Mój Orange, apka, przez www lub skorzystać z pomocy konsultanta, czat infolinia.
Jeżeli chodzi o blokadę w telefonie, to trzeba poszukać w ustawieniach telefonu.
W przypadku Xiaomi wygląda to tak:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam kartę i nie mam zielonego pojęcia jaką blokadę zdjąć i jak to zrobić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DawidziuPro zadzwoń na infolinię lub napisz na czacie. Konsultant sprawdzi jakie masz założone blokady i pomoże zdjąć, aby można było wysłać SMS-a. Jeżeli SMS wysokoplatny lub zwykły wysyłamy poza pakietem, o ile masz wykupiony, to muszą być zapewnione odpowiednie środki na koncie, nie mniejsze niż koszt SMS-a
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DawidziuPro napisz na czat, od ręki ci to konsultant wyłączy 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ronnapisał(-a)Numery standardowo w PL mają 6 cyfr.
Oczywiście 9 🥸
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »