- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mój iPhone 13 ma problem z dobraniem zasięgu w mojej miejscowości 3g działa w miarę normalnie a iPhone ciagle przalacza się na 5g lub lte i są zawsze dwie kreski nie da się dzwonić a co mówić o internecie dlaczego nie przełączy się na te 3g jak już złapie po długim czasie te 3g to działa dopóki go nie zablokuje bo jak odblokuje telefon to przeważnie jest znów 5g lub lte dwie kreski i znów nic nie działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proponuje w ustawieniach - wyłączyć 5g auto i przełączyć na Lte
I dodatkowo poprawić jakość połączenia poprzez VoLTE ( Orange wifi).
Mam podobny problem - teoretycznie w niedalekiej odległości od bts 5g ale okna domu wychodzą na park i zaczyna się problem. Wiec w domu dla pewności używam połączenia po wifi
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
iPhone 13 nie przełącza na dobry zasięg
Obawiam się że nic na to nie poradzisz. Może jak już (wkrótce) wyłączą całkiem 3G to sytuacja się zmieni (nie wiem czy na lepsze).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogólnie dzwoniłem nie raz do Orange maja do 27 czerwca naprawić ta sytuacji dzięki za odpowiedz bo już myślałem ze coś z telefonem a tu porostu ta 13 tak będzie miała bo samsung normalnie mi chodzil a tu przalacza ciagle
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Norbert1104
Spróbuj zresetować ustawienia sieciowe w jednym przypadku pomogło w tym linku Dlaczego nie działa mi 3G w iPhone? https://myapple.pl/forums/topic/168350-dlaczego-nie-dzia%C5%82a-mi-3g-w-iphone/
Zerknij do tego linka Jak włączyć / wyłączyć 3G / 4G / 5G na iPhonie 13 https://www.techyloud.com/pl/how-to-turn-on-off-3g-4g-5g-on-iphone-13/
a także do tego linka Korzystanie z danych sieci komórkowej na iPhonie lub iPadzie https://support.apple.com/pl-pl/HT201299
Może coś Ci to pomoże
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Norbert1104 nie wiem jak jest obecnie w iPhone, ale na androidzie można trochę pokombinować z wyborem sieci
pamiętaj proszę o takich kwestiach jak np
- internet w trybie 3g działa zauważalne wolniej od lte/5g
- Orange w tym roku zacznie wyłączać 3g więc wczesniej czy później trzeba będzie zacząć korzystać z lte/5g. Miejmy nadzieję, że do tego czasu zasięg się poprawi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moge wybrać lte 5g auto i 5g
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Norbert1104 co do wyboru dostępnych sieci to zapytam z ciekawości, sprawdzałeś linki które wstawił w swoim poście @Pablo5 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak już to czytalem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Norbert1104 jaki masz konkretny model tego IPhona 13 bo znalazłem jeszcze taki link iPhone’y obsługiwane przez sieci 5G, LTE/4G, 3G i 2G operatorów China Mobile, China Unicom i China Telecom https://support.apple.com/pl-pl/HT202909
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Norbert1104napisał(-a)Ogólnie dzwoniłem nie raz do Orange maja do 27 czerwca naprawić ta sytuacji dzięki za odpowiedz bo już myślałem ze coś z telefonem a tu porostu ta 13 tak będzie miała bo samsung normalnie mi chodzil a tu przalacza ciagle
Bo iPhone tak ma, nowe modele preferują LTE i 4G, więc jak znajdzie nawet słaby sygnał 4G to się przełączy, jak masz tam w okolicy problem z sygnałem (słaby sygnał 4G/ 5G) to iPhone będzie przekleństwem, ja bym przesiadł się na Samsunga na twoim miejscu, ale to moje zdanie, w każdym razie złotego środka nie ma.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »