- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
iOS 11 i brak MMS w iPhone 6s
Proszę, zastanów się czy odpowiednio kierujesz swoją irytację.
btw, dlaczego nie włączysz Rozmów przez WiFi? Wiele osób twierdzi, że to załatwia problem i nie trzeba wyłączać WiFi...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Irytacja jest duża. Polski operator nie nadąża za techniką instalowaną w nowych telefonach chociaż sam je proponuje w swojej ofercie. Nieporozumienie. Przełączenie telefonu na WI-FI jest dosyć kłopotliwe. Podczas rozmowy gdy przełącza się zasięg sygnału z różnych routerów rozmowa zostaje przerywana. Jest to dosyć denerwujące i zmuszające do rozmowy stojąc w jednym miejscu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W odpowiedzi na wątpliwości co do mojej irytacji pragnę przypomnieć, że Orenge jest partnerem Apple i to w interesie obydwu podmiotów powinno zależeć aby klient kupujący telefon za 3 tys zł był zadowolony.
A w tej chwili konsultant Apple zrzuca problem na operatora a o ile pamiętam Przedstawiciel Orange stwierdza, że problemu nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@radek7zobacz co wyżej napisał Artur. Mam znajomych z innych sieci i mają dokładnie ten sam problem z MMSami. Odbierając na infolinii też słyszę o tym problemie. Także jest to znacznie większe i nie zależy od Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie do końca się zgadzam. Mam drugiego iPhone w sieci Plus i tam takich problemów nie ma. Po ostatniej aktualizacji nic się nie zmieniło. Natomiast w iPhone w sieci Orange zniknęły możliwości wprowadzenia ręcznego ustawień do wysyłania mms-ów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym ciekawostką jest to, że do innego iPhone mogę wysłać MMS, natomiast do telefonów innych marek już niestety nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie sprawdziłem i mój syn ma iPhone w sieci Play i też nie ma problemu z wysyłaniem MMS-ów. Także podejrzewam, że problem tkwi w firmie Orange...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U siebie nadal muszę rozłączać wi-fii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To problem tylko i wyłącznie po stronie Orange. Na iPhonie z wcześniejszą wersją oprogramowania też zniknęła możliwość wysyłania mms'ów.
Orange, nie opowiadajcie bajek. Sami stworzyliście problem i nie macie rozwiązania.
Rozwiązanie jakie proponujecie tj. wyłączanie wifi , kompromituje Was na całej linii.