- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
eSIM - wady i zalety
@_Artek_napisał(-a)iPhone jest tak zabezpieczony biometrycznie że o bezpieczeństwo samej karty eSim raczej bym się nie obawiał.
Ale rozumiesz, że to nie ma nic do rzeczy? eSIM nie powinno dać się sklonować nawet przez właściciela twojego iPhona.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
eSIM - wady i zalety
Pewnie, że nie. Martwi mnie tylko to, że użytkownicy iPhona, żyją w przeświadczeniu, że ich telefon jest super bezpieczny. Nie biorą pod uwagę, że zwykle zabezpieczenia iPhona padają szybciej, niż androida. I wcale nie dlatego, że któryś system jest lepszy, czy gorszy. Po prostu chodzi o kasę. Politycy, celebryci itp, na całym świecie używają zwykle iPhona, więc na nich skupia się rynek podatności...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
eSIM - wady i zalety
@atlas_cudow mam iPhone od lat i uważam że posiadanie urządzenia firmy Apple nadal jest nieco bardziej bezpieczne niż posiadane androida.
Niemniej ani jedno. ani drugie nie zwalnia z myślenia i czystej ludzkiej ostrożności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
eSIM - wady i zalety
Rozumiem, że jako użytkownik masz takie przeświadczenie. Ja piszę jako deweloper aplikacji na iOS'a.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
eSIM - wady i zalety
Mam w domu jedną, oryginalną Java Card. Są na rynku też "emulatory", także zostały już dawno złamane. Troszkę słabo, że od wielu lat, w sumie kryptografia nie zmieniła się i opiera się na łasce i niełasce Oracla 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
eSIM - wady i zalety
@toleknapisał(-a)Technicznie i bardzo ciekawie, 17 minut:
Mój poprzedni post w zasadzie mógłby by podsumowaniem tego omówienia. I jest krótszy.
- « Poprzedni
- Następny »