Słaby zasięg GSM LTE - WiFi calling - nagrywanie rozmów

ROZWIĄZANE

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 2
  • 0

Witam. Mam następujący problem. Mam w biurze smartphone Samsung S10e z numerem w Orange. W telefonie mam taki firmware, który pozwala mi nagrywać rozmowy telefoniczne. Niestety jestem w takim zagłębieniu terenu, że pomimo niedużej odległości od BTSów (1000m i 1100m) mam bardzo słaby zasięg typu jedna kreska (-116dBm 25asu). Czasami klienci skarżą się, że jestem niedostępny - poza zasięgiem i nie mogą się dodzwonić. Wiem, że jakimś rozwiązaniem jest włączenie "połączeń przez Wi-Fi" ale wtedy nie działa mi nagrywanie rozmów. Proszę o jakieś rady odnośnie rozwiązania. Wymagania mam następujące:

- nie zmieniam numeru telefonu

- rozmowy muszą być nagrywane

Kiedyś słyszałem o "mini BTSie" jako urządzenie podłączane do Internetu ale ponoć sprawa już nieaktualna.

W razie czego dostęp do Internetu mam dosyć dobry po światłowodzie więc jest to jakiś punkt zaczepienia.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 14
  • 54
  • 1

Huawei P30 lub P30 Pro kupisz za grosze. Natywna apka od Huaweia do nagrywania i masz problem z głowy. Ngrywa z WiFi i z LTE. W super jakości. 🙂

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 14
  • 54
  • 1

Huawei P30 lub P30 Pro kupisz za grosze. Natywna apka od Huaweia do nagrywania i masz problem z głowy. Ngrywa z WiFi i z LTE. W super jakości. 🙂