Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Xperia Z3 nie działa główny aparat fotograficzny

ROZWIĄZANE
MariolaDeszczak
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
Solved!

Witam. Jestem tu pierwszy raz.

Mam problem. Nie działa mi główny aparat fotograficzny - drugi działa. Stało to się w kilka godzin po aktualizacji systemu (przyszło zawiadomienie i zaktualizowałam). Zrobiłam jedno zdjęcie i ekram zrobił sie czarny - i taki został do dziś. Poczytałam w Internecie i znalazłam kilka wypowiedzi o podobnych problemach. Zauważyłam, że każdy pisał, o uprzedniej akytualizacji, ale to nie jest pewne, czy to wina aktualizacji, czy nie. Są jakieś porady o jakichś debugowaniach, rootowaniach, powrotach do ustawień fabrycznych, itp. ale dla mnie to czarna magie, wiec odpada, abym coś takiego zrobiła.

Czy ktos ma/miał podobny problem? Co mogło sie stać? Jak temu zaradzić?

Jakieś podpowiedzi?

Pozdrawiam 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
pszprega
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
Solution

Na początek spróbuj zresetować telefon do ustawień fabrycznych zrobisz to w prosty sposób w menu dale ustawienia.Jeśli to nie podziała to po prostu oddaj telefon na gwarancji.Masz go w Orange zakupione i masz jeszcze gwarancję na niego? Może i szło by coś więcej zaradzić ale skoro mówisz że te różne rzeczy o których piszesz to dla Ciebie czarna magia to lepiej się nie bawić... Emotikon: Szczęśliwy Też jeśli masz na niego jeszcze gwarancję to te rzeczy o których piszesz mogły by anulować gwarancje.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 ODPOW. 14
pszprega
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
Solution

Na początek spróbuj zresetować telefon do ustawień fabrycznych zrobisz to w prosty sposób w menu dale ustawienia.Jeśli to nie podziała to po prostu oddaj telefon na gwarancji.Masz go w Orange zakupione i masz jeszcze gwarancję na niego? Może i szło by coś więcej zaradzić ale skoro mówisz że te różne rzeczy o których piszesz to dla Ciebie czarna magia to lepiej się nie bawić... Emotikon: Szczęśliwy Też jeśli masz na niego jeszcze gwarancję to te rzeczy o których piszesz mogły by anulować gwarancje.

Anonim
Nie dotyczy

Wiadomość zawiera hiperłącze

@MariolaDeszczak a zrób reset telefonu, tutaj masz wskazówkę jak to zrobić jeśli masz nawet "czarny" ekran: https://www.youtube.com/watch?v=4FQmBqOYT0w Pozdrawiam. 

MariolaDeszczak

Dzięki serdeczne @pszprega! Zrobiłam to, co poradziłeś i aparat działa. Emotikon: Szczęśliwy
Tylko... nie wiem dlaczego nie zapisały mi się dane i musiałam wklepywać ręcznie kontakty, dobrze, że poprzedni telefon mam i nie wykasowałam kontaktów z pamięci, niestety nie mogłam włożyć karty SIM do starego i zapisać na niej kontakty, bo teraz mam micro, a tamten telefon takiej nie obsługuje. No i muszę od nowa zrobić własne ustawienia. 

Highlighted
MariolaDeszczak

Dzięki serdeczne @pszprega! Zrobiłam to, co poradziłeś i aparat działa. Emotikon: Szczęśliwy
Tylko... nie wiem dlaczego nie zapisały mi się dane i musiałam wklepywać ręcznie kontakty, dobrze, że poprzedni telefon mam i nie wykasowałam kontaktów z pamięci, niestety nie mogłam włożyć karty SIM do starego i zapisać na niej kontakty, bo teraz mam micro, a tamten telefon takiej nie obsługuje. No i muszę od nowa zrobić własne ustawienia.
MariolaDeszczak

Dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Emotikon: Szczęśliwy

Wróciłam do ustawień fabrycznych i działa.

Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Wiadomość zawiera hiperłącze

MariolaDeszczak napisał(-a):

Dzięki serdeczne @pszprega! Zrobiłam to, co poradziłeś i aparat działa. Emotikon: Szczęśliwy

A te telefony to zupełnie różnych firm, nie dało się "przenieść" kontaktów i innych danych programem z Xperii? Jest np.  taka Aplikacja Xperia™ "Transfer Mobile", która ułatwia przeniesienie całej zawartości, na której Ci zależy.

MariolaDeszczak

Ten stary to Xperia J. Próbowałam przenieść programem z Xperii, ale na J-ce wciąż występował jakiś błąd podczas instalowania aplikacji Xperia™ "Transfer Mobile"

Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

MariolaDeszczak napisał(-a):

Ten stary to Xperia J. Próbowałam przenieść programem z Xperii, ale na J-ce wciąż występował jakiś błąd podczas instalowania aplikacji Xperia™ "Transfer Mobile"

No tak, to istotna przeszkoda ;-) pewnie za mało pamięci, albo wersja aplikacji "zbyt nowa"...

MariolaDeszczak

Najprawdopodobniej.
Dzięki za zainteresowanie. Miłego dnia. Emotikon: Szczęśliwy