- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wprowadzanie w błąd czy oszustwo?
Chciałem zapytać dlaczego wprowadzacie klientów w błąd? Posiadacie w ofercie LG Velvet oraz LG Velvet Dualscreen. Różnica w tych telefonach wynosi u Was 1000zl, a tak na prawdę niezależnie, który się wybierze i tak trzeba go zarejestrować na stronie LG i czekać na przysłanie dodatkowego wyświetlacza. Stąd moje pytanie, dlaczego oba telefony różnią się od siebie o 1000zł? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W żadnym wariancie nie trzeba płacić. Dzwonilem na infolinię LG i okazuje się, że promocja obejmuje każdy zakupiony LG Velvet. Wystarczy zarejestrować go na stronie LG i czekać na otrzymanie dualscreen 🙂
Więc wygląda na to, że Orange bazuje na niewiedzy klientów i biorą pieniądze za coś za co nie powinni. Ciekawe tylko co LG sądzi o tych praktykach 🙂
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostałem właśnie oficjalne potwierdzenie z LG, że każdy Velvet kupiony od 03.08 jest objęty promocją w której skład wchodzi 3 letnia gwarancja oraz do wyboru dual screen lub słuchawki. Świadczy to o tym że Orange chce sobie zarobić na nieświadomych ludziach 🙂 Jutro miałem odebrać z paczkomatu wersję DS ale skoro Orange tak podchodzi do klienta to paczki nie odbieram i wysyłam odstąpienie od umowy 🙂 A na określenie praktyki Orange brak mi cenzuralnych słów
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym modele w Orange mają różne kody kreskowe:
5907441066709 - ten ma przypisany na stałe drugi ekran
8806087046304 - ten na opcjonalną promocję (gwarantowana jest tylko dłuższa gwarancja)
Ja jednak wolałbym info na czymś trwałym, bo messengerze nie jest żadnym dowodem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oficjalna strona LG
Mało tego, że można sobie wybrać czy wyświetlacz czy słuchawki to oprócz tego dostaje się jeszcze 3 lata gwarancji ale oczywiście Orange na ten temat myśli i kasuje o 1000 więcej za wyświetlacz, który i tak jest darmowy
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym sama cena mówi za siebie. Orange życzy sobie prawie 3500 za telefon z dodatkowym wyświetlaczem a na sklepie LG kosztuje 2400 czyli tyle samo ile na Orange wersja "bez" dual screen. Chyba więcej dowodów na nieuczciwą politykę Orange nie potrzeba 🙂
- « Poprzedni
- Następny »