Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Umowa i telefon

ROZWIĄZANE
natuska12
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
Solved!

Umowa i telefon

Witam 

W poniedziałek podpisałam umowę na internet lecz pani mnie wkręciła w telefon twierdząc ,że jest w usłudze i musi być chodź okazuje się ,że tak nie jest jak się chce to bierze .

Czy można jakoś odstąpić od umowy odnośnie tego telefonu ?

Było to w salonie nie przez telefon itp 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Pablo5
Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
Solution

Umowa i telefon

Musisz walczyć. Może też złożyć skargę na pracownika  Orange z salonu na czacie jeśli pamiętasz podając imie i nazwisko pracownika  o zle informacje i źle poinformowanie ciebie na temat telefonu

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 ODPOW. 14
agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

Umowa i telefon

@natuska12 Jeśli w salonie, to niewiele zrobisz. Słowo przeciw słowu, że informacja o "telefonie w zestawie" była niewłaściwa. Ja bym napisał pismo reklamacyjne listem poleconym na adres korespondencji 

Orange Polska S.A.

ul. Jagiellońska 34,

96-100 Skierniewice

Dokładnie opisz całe zajście, wymień w którym salonie miało to miejsce. Im więcej podasz szczegółów, tym lepiej. Jeśli telefon jest nieużywany, to możesz spróbować podejść do salonu i złożyć reklamację i "dogadać się". Gdy to nie odniesie skutku, pisz reklamację jak napisałem wyżej. To jedyna droga

IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

Umowa i telefon

@natuska12  jeśli umowa była zawarta w salonie, to nie możesz odstąpić od umowy.

Pablo5

Umowa i telefon

Wiadomość zawiera hiperłącze

Hej @natuska12 może złozyć pismo reklamacyjne  do Orange tak jak pisze @agat13, że zostałeś wprowadzony w błąd co do umowy  . Konsument, który został wprowadzony w błąd podczas zawierania umowy może uchylić się od skutków prawnych umowy zawartej pod wpływem błędu. Powinien w tym celu wystosować do przedsiębiorcy pismo, w którym opisze sposób w jaki został wprowadzony w błąd i wykazać, że to przez wprowadzenie w błąd doszło do zawarcia umowy.

Umowę możesz rozwiązać:

• w salonie Orange - wydrukuj i wypełnij formularz. Z wypełnionym formularzem i dokumentem tożsamości udaj się do salonu Orange – listę salonów znajdziesz tutaj.
  • wysyłając na adres do korespondencji:

Orange Polska S.A.
    ul. Jagiellońska 34
    96-100 Skierniewice

• na infolinii - dzwoniąc pod numer:

• *100 lub 510100100 - Klient indywidualny
  • * 600 lub 510 600 600 - Klient biznesowy

Jeśli korzystasz ze sprzętu dzierżawionego od Orange – zwróć go w ciągu 14 dni od wyłączenia usługi.

natuska12

Umowa i telefon

Dziękuję za szybą odpowiedź 

Eh myślę ,że w salonie przypchanka słowna może być i pani wyprze się a reklamacja może nic nie wskurac ,ale dziękuję za pomoc 

Pablo5
Solution

Umowa i telefon

Musisz walczyć. Może też złożyć skargę na pracownika  Orange z salonu na czacie jeśli pamiętasz podając imie i nazwisko pracownika  o zle informacje i źle poinformowanie ciebie na temat telefonu

agat13

Umowa i telefon

@Pablo5 Sama reklamacja na czacie nic nie da, bo skoro umowa z salonu, to z założenia nierozwiązywalna (zgodnie z prawem- podpis oznacza akceptację warunków tego, co napisane).

Jedynie tryb reklamacyjny może odnieść skutek i to na zasadzie uznania racji klienta i pójścia na ugodę

natuska12

Umowa i telefon

Tak na czasie odrzucili bo nie była zawiera online tylko w salonie 

Ten tyb reklamacyjny to może być długi proces ? 

Bo nie mam nagranej rozmowy w salonie też nie mają .. więc dowodu nie ma 

agat13

Umowa i telefon

@natuska12 Orange ma tryb odpowiedzi na reklamacje pisemną do miesiąca czasu. Myślę, że jak trafisz na ogarniętą osobę, która będzie rozpatrywać sprawę, to będzie odpowiedź pozytywna Dla Ciebie oczywiście

natuska12

Umowa i telefon

No właśnie jak trafię .. 

Więc to jest losowe . Dziękuję za odpowiedź dużo się dowiedziałam