- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam ! Kupiłem na allegro telefon Sony Xperia SP. Niestety jest po wymianie gwarancyjnej i posiada SIM-Lock na sieć Orange a mam kartę w Play. Jest możliwość zdjęcia sim locka czy mam kupić drugą kartę ? Jeśli można zdjąć sim-locka to każdy serwis to wykona czy do salonu orange mam biegnąć z tym ? Jakie koszty są z tym ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli masz pewność że to simlock Orange Polska, możesz kupić prepaida, musisz go zarejestrować, doładować aby było 77 zł.
Potem skontaktuj się z BOK przez Mój Orange lub infolinię 510100100 (przygotuj sobie kod imei telefon i kod puk numeru).
W ciągu 24h otrzymasz kod.
Opłata będzie pobrana ze środków.
Ale jest ryzyko. Może okazać się, że ten telefon nie ma simlocka od Orange/tylko skąd indziej. Wtedy doładowanie wykonasz nie potrzebnie.
Ew. zostaje jakiś lokalny serwis.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sony Xperia SP
@michalsiedlce zrobiłbym rozeznanie wśród znajomych jaki serwis w okolicy jest godny zaufania i udałbym się tam. Wydaje się, że może to być tańsze niż w salonie orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sony Xperia SP
Myślisz że jakiś serwis podejmie się zdjęcia blokady simlock z telefonu po wymianie gwarancyjnej. Moi znajomi mieli od nowości telefony bez simlocka także rozeznanie jest zbędne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli masz pewność że to simlock Orange Polska, możesz kupić prepaida, musisz go zarejestrować, doładować aby było 77 zł.
Potem skontaktuj się z BOK przez Mój Orange lub infolinię 510100100 (przygotuj sobie kod imei telefon i kod puk numeru).
W ciągu 24h otrzymasz kod.
Opłata będzie pobrana ze środków.
Ale jest ryzyko. Może okazać się, że ten telefon nie ma simlocka od Orange/tylko skąd indziej. Wtedy doładowanie wykonasz nie potrzebnie.
Ew. zostaje jakiś lokalny serwis.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sony Xperia SP
Jesli Twój sprzęt jest już po gwarancji to tylko serwis, zapłacisz 30 zł i po sprawie, po co przepłacać. Zawsze możesz też zostać w Orange, przejdź z Play do Orange Free na kartę i za 28 zł będziesz miał no limit na rozmowy do wszystkich sieci w tym stacjonarne, no limit sms i duużo GB 🙂 Dla mnie to oferta nr 1.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sony Xperia SP
@Anonim Dla mnie oferta orange jest słaba doładowania za 5 lub 25 to dla mnie oferta nieatrakcyjna. Mam w play telefon na kartę doładowuję sobie za 10 co jakiś czas i dla mnie to wystarcza i internet za 5zł mam na cały miesiąc a nie jak tutaj na "tydzień"... Info dla zainteresowanych w tym temacie. Dostałem dziś telefon pocztą działa normalnie wszystko lecz jest simlock na orange niestety i nie uda się go odblokować kodem bo jest zablokowany "licznik".. Ktoś ma pomysł na to ? Jutro planuję wycieczkę do salonu orange może oni coś doradzą..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sony Xperia SP
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sony Xperia SP
Przykro mi ale jestem uczniem bez grosza obecnie także nie będę hodował dwóch telefonów. Ktoś ma pomysł na zdjęcie simlocka z tego telefonu. Telefon jest po wymianie gwarancyjnej i ma zablokowany licznik także kodem nie uda się zdjąć simlocka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sony Xperia SP
Poza tym narzekasz na ofertę, to po co się pytasz o ofertę od Orange jak i tak nie zamierzasz skorzystać. W Orange masz RWK korzystniejsze niż w playu.