- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
Moja babcia od jakiegoś czasu zbiera się z zamiarem zakupu smartfona. Z racji tego, że zbliżają się jej 80-te urodziny padł pomysł aby jej taki sprzęt sprezentować. Budżet w granicach 500 zł. Co byście polecali? Wiadomo babcia nie ma specjalnych wymagań co do telefonu. Chce móc zrobić zdjęcia, korzystać ze Skype. Wstępnie myślałam o Redmi 9A ale od jakiegoś czasu nie mam doczynienia z telefonami z takiej pułki cenowej więc jestem trochę w kropce. Wszelkie sugestie mile widziane🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
@Anonim deko niski budżet. Jestem cały czas za Samsung-ami, chodź jeden Xiaomi pojawił się u mnie. Kolega niedawno kupił Samsunga, cena w okolicach 700 zł. Da się kupić taniej, ale pamięć 32 GB to już za mało. Po kilku miesiącach aktualizacji systemu, telefon się zapcha. Najlepiej polecam z dystrybucji Orange, wtedy będą działały usługi VoLTE i WiFi Calling.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
@Anonim ja podobnie jak @ketrasaArtur polecam Samsungi, ale jeżeli chcesz to warto przyjrzeć się Nokii C20 lub Motoroli E20 obydwa w cenie około 4 stówek. Oczywiście cały czas stawiam na Samsunga i przyzwoitym rozwiązaniem w Twoim przypadku byłby A12 (z tym że cena wyższa, zależy gdzie ale trzeba liczyć 650 do 800 zł).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
Wiem, że może kwota nie za wysoka. Zdaje też sobie sprawę, że babcia nie ma jakiś wysokich wymagań, nie ma porównania. Ale w sumie to cieszę się, że podjęła taką decyzję. Doszła do wniosku, że skoro koleżanki mają go czemu ma być gorsza 😁 Liczę, że jakoś się przyzwyczai.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
@Anonim masz rację, na pewno da sobie radę, u mnie w domu też udało mi się przekonać dwójkę seniorów - zagorzałych zwolenników klawiszowców to przejścia na smartfony i teraz sobie chwalą (co prawda nauka zajęła więcej czasu, ale się wprawili).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
@Anonim
Powodzenia. Mojej Mamy nie byłem w stanie przekonać. Woli "kalkulator" (jakiś Alcatel) na którym nawet SMSów nie nauczyła się obsługiwać. Wiek ten sam.
PS. Budżet nie ma tu żadnego znaczenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
@Anonim budżet skromny, to trudno coś polecić, ale jak na Android telefon, to 3GB RAM i 32GB ROM minimum, taki udało mi się wyrwać za 350zł w promocji > https://www.x-kom.pl/p/533618-smartfon-telefon-krugermatz-flow-7s-3-32gb-czarny.html teraz ciut droższy, ale może gdzieś będzie taniej, taki mamie kupiłem i daje radę we wszystkim. Lepsza opcja https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-kruger-matz-live-8-ciemno-zielony 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
@Anonim to naprawdę ciekawa propozycja. I też ważne dla mnie co napisałeś, te 3/32 GB to minimum. Chodź sama pamiętam czasy jak miałam 1 GB ale wiadomo wszystko idzie masakrycznie do przodu. 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
Telefon z 2 linka całkiem jest przyzwoity, jak na cenę, pewnie w jakieś promocji byłby jeszcze tańszy, nie polecam Xiaomi, bo kapryśne te tanie modele są i zamulają przy 3GB RAM i 32GB ROM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartfon dla seniora.
To dobrze wiedzieć od kogoś bardziej z doświadczenia bo u mnie w rodzinie sporo osób ma Xioami (w tym ja ) i jesteśmy zadowoleni ale to są trochę wyższe modele.
- « Poprzedni
- Następny »