- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witajcie,
Od jakiegoś czasu zauważyłem na wykonanych zdjęciach małą skazę widoczną w dolnym prawym rogu. Na nagranych filmach tego nie ma. Obiektyw jest czyściutki i nie ma ani jednej rysy. Wygląda to tak jakby jakiś mikro paproch wpadł między szkło o sam obiektyw. Co dziwne przy nagrywaniu materiały video tego nie widać?! Co to może być? Czy telefon z taką wadą można oddać do naprawy gwarancyjnej? Model Huawei P9 lite.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli to nie soft, to raczej serwis. Ew może warto poszukać coś na forach związanych z tą marką telefonów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli to nie soft, to raczej serwis. Ew może warto poszukać coś na forach związanych z tą marką telefonów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skaza na wykonanych zdjęciach
Ja bym się tym nie przejmował, w lustrzance mam czasem dziesiątki paprochów, usuwam to na komputerze, jak więcej tego będzie @MarcinM to Serwisuj (pod koniec Gwarancji najlepiej), chyba że Gwarancja już się kończy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To wygląda na paproch na matrycy. Na filmach może nie być widać, bo do filmowania nie jest używana cała powierzchnia matrycy. Ja bym reklamował, niech przeczyszczą albo wymienią...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie po to kupuję telefon aby później się bawić w retuszowanie i korygowanie na komputerze zdjęć ze względu na jakąś skazę na nim 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Być może jakaś drobinka kurzu czy czegoś innego jest na obiektywie, jak ci to przeszkadza to Serwisuj, tylko miej na uwadze że czasem telefon z Serwisu przychodzi w kiepskim stanie, porysowana obudowa czy wyświetlacz, ja unikam Serwisów, jak pierdołki są to wolę poczekać, na prawdziwą usterkę, to co napisałem to moje zdanie, nie musisz tego stosować, twoja kasa i sprzęt więc rób co chcesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jeśli któraś odpowiedź była pomocna, to - śmiało! - zachęcam do oznaczenia stosownego posta. Szczegóły poniżej:
- jeśli założyłeś temat i pojawiła się dobra odpowiedź lub rozwiązanie - oznacz najlepszą odpowiedź klikając w przycisk
Podziękujesz w ten sposób osobie, która pomogła i pomożesz osobom, które będą miały podobne pytanie.