- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Nie ma takiej możliwości, jestem chorobliwym perfekcjonistą, ładowany jak każdy w przedziale między 25-80%.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Leżał przez ten cały czas w domu, nic się z nim nie działo, nie był narażony na wspomniane warunki, dlatego tak mnie to zaskoczyło, zszokowało wręcz i postanowiłem podzielić się tym w Pogaduchach ku przestrodze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
@einsiedler i bardzo dobrze zrobiłeś. Myślę, że możesz to zgłosić do producenta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Nie wiem co o tym myśleć bo nigdy nie miałem takiej sytuacji. Ale przede wszystkim przestrzegam tego żeby telefon nie lądował się całą noc, wtedy gdy jest za gorąco no i nie zostawiam telefonu na 2 czy 3 godziny po pełnym naładowaniu. I wydaje mi się, że lepsze są baterie li-po niż li-ion.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
@artur912, gdyby był wystawiony na warunki atmosferyczne, gdyby był ładowany jak popadnie, często na maksa i obciążany w trakcie, a ja naprawdę dbam o każde urządzenie i zważam na wszelkie niebezpieczeństwa, bo się przyzwyczajam i chciałbym aby służyło mi jak najdłużej.
Niestety, tu to nie pomogło, wygląda na wadę fabryczną, inaczej nie jestem w stanie tego wytłumaczyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Tam gdzie jest prąd, zawsze może pojawić się ogień. Nawet zwarcie na baterii 1.5V może być groźne. Po prostu tak jest i tyle... Teraz weszła dyrektywa UE. że baterie naładowane powyżej 30% nie mogą być wysyłane drogą lotniczą. Co ciekawe najczęściej puchną bateria rozładowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
@j131, właśnie..., gdybym tylko mógł wyjąć baterię z tego telefonu, to tylko ona byłaby stratą, ale ktoś wymyślił, że tak jak jest teraz jest lepiej, jak były wyjmowane było źle...
Masz rację, dobrze że nikomu nic się nie stało, poza drobnymi poparzeniami, i mam nadal gdzie mieszkać.