- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pierwszy raz w życiu spotkało mnie coś takiego, telefon leżący na stoliku i sporadycznie używany, bez podłączenia do ładowarki, nagle samozapłon, dym, iskry aż do żywego ognia i gryzącego dymu oraz smrodu...
Fatalne przeżycie...
--------------------------------
Wpis wydzielony z pogaduch - Mikołaj
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, to. Przy redagowaniu brano pod uwagę tylko aspekt starzenia się moralnego przysłowiowego telefonu. Bateria starzeje się technologicznie szybciej niż telefon starzeje się moralnie, więc lepiej by było żeby dało się tę baterię łatwiej wymienić. No i bardzo fajnie. Ale w takim razie równie dobrze można zrobić baterię która będzie trwalsza, i wtedy ten argument na rzecz jej wymienialności odpada. Taki był tok myślenia.
Aspektu bezpieczeństwa pożarowego nikt w ogóle w tym kontekście nie brał pod uwagę, co jest absolutnie zdumiewające jeśli się skonstatuje że baterie są faktycznym i całkiem poważnym zagrożeniem. Przecież to problem z bateriami był przyczyną tak długich opóźnień z dostawą Dreamlinerów - w grę weszły gigantyczne pieniądze za odszkodowania, IIRC.
A tu zamykamy oczy i wystarczy że będzie odpowiedni braiwashing, pardon, greenwashing i wszyscy bendom happy. Skandal. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale z drugiej strony skażenie planety ołowiem jest faktem, i to spowodowanym podobną nonszalancją legislatywy. Jest takich przykładów więcej. Niektóre nawet bardziej drastyczne, jak choćby skandaliczne dopuszczenie do sprzedaży opioidów bez recepty w USA - teraz zbierają żniwo w postaci setek tysięcy(!) zgonów rocznie. A wystarczyło być mniej pazernym...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Nie była na pewno, bo tył telefonu to grubsza folia na której wszystko się odciskało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
@atlas_cudow Do tej pory na szczęście takie przypadki znam tylko z internetowych forów albo portali
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
@arthur No ja widzę codziennie takie przypadki. Kiedyś nawet robiłem ekspertyzy. Ustalałem co było przyczyną spalenia. Pamiętam, że kiedyś jeden pan się awanturował, bo szafkę mu spaliło 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Nic z tych rzeczy, działał wzorowo jak na tę półkę cenową i byłem z niego zadowolony.
Może to się wydawać nieprawdopodobne, ale z tej trójki ten egzemplarz po prostu służył tylko do obsługi konta bankowego, dostępu do maila i prowadzenia opłat.
Aktualizowany na bieżąco, chuchany i dmuchany...
- « Poprzedni
- Następny »