- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niecałkowicie działający internet na Xiaomi redmi note 5a
@p4w6inapisał(-a)
https://iv.pl/images/16185780320164097685.png
@p4w6i, w panelu FunBoxa:
1-generuj kod PIN WI-Fi WPS FunBoxa-włącz
2-albo dodaj urządzenie, używając przycisku WI-FI WPS-podłącz
3-albo dodaj urządzenie, używając kodu PIN WI-FI WPS-dodaj
4-zapisz
Sprawdź tabelę zdefiniowanego harmonogramu WI-FI, mimo że status jego masz na zielono. Jeżeli chcesz mieć opcję włącz Wi-Fi cały czas, to musi być na tak-zdefiniuj i zapisz.
Zobacz u mnie, Samsung Galaxy śmiga
Sprawdź, czy nie masz intruza w panelu, czyli obcego urządzenia. Ewentualnie należy go usunąć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nic nie działa po prostu nic.. bez ipv6 w loginie to nawet ip nie pobierze i nie połączy.. a na ipv6 działa mess i kilka stron, już dostaję białej gorączki..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Edycja przez moderatora: Powyższy odnośnik w spoilerze niestety już nie działa. Jeżeli masz problem z transmisją danych, to rozwiązanie znajdziesz tutaj: https://www.orange.pl/omnibook/konfiguracja-internetu-mms-i-sms-w-telefon-1#
Jeżeli masz problem z Wi-Fi, to rozwiązaniem było ustawienie statycznego adresu IP. Po tym jak połączysz się z siecią przez Wi-Fi, następnie po przytrzymaniu palcem na sieci i wejściu w zaawansowane należy ustawić styczny adres. Przykładowo: 192.168.1.128
Brama: 192.168.1.1
Długość prefiksu: 24
DNS 1 : 8.8.8.8
DNS 2: 8.8.4.4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1. Brakuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobra wreszcie! Panowie nie mogę wyróżnić jednego który to załatwił ale każdemu w zasadzie należy się piwo... Trochę w pewnych momentach byłem niekumaty, ale w życiu się nie powodzi zbytnio i nie ogarniałem tych pojedyńczych braków! Nie wiem jak mogę jeszcze podziękować! Temat uważam za zakończony i jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie chęci pomocy!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiem, że ciężko wskazać jedną osobą, ale za jakiś czas @Wiktor będzie prosił o oznaczenie rozwiązania - więc profilaktycznie wybierz jakąś odpowiedź - np. swoją z potwierdzeniem rozwiązania sprawy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam ten sam problem z Wi-Fi. Xiaomi redmi note 7. Zmieniłem ustawienia sieci i nadal to samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotek85 problemów z wi-fi dopatrywał bym się w oprogramowaniu telefonu i jego module wi-fi, niestety budżetowe modele są słabym nośnikiem po wi-fi, na forum Xiaomi sporo ludzi narzeka, niestety nie ma co liczyć na pomoc, nie da się produkować tanich fonów i dopracowanych na 5+ 😎
Na koniec dodam... Telefony Xiaomi budżetowe, nie współgrają poprawnie z niektórymi routerami i modemami, niestety problem znany, ale nic z tym Xiaomi nie robi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś