- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konfiguracja MMS i internetu do my phone go
Witam ponownie zrobiłem te dwie opcje nic to nie pomogło oczywiście obydwie z restartem komórki
Przez wifi bez problemu się łącze a przez transmisję danych w żaden sposób. Może jeszcze jakiś pomysł już nie wiem co robić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z rzeczy które trzeba było zaptaszkować wszystko jest jak należy.Mam jednak parę propozycji co do profilu do internetu, i tak, ustaw proszę:
APN: internet
protokół APN: IPv4
Więc to zadziałało musiałem mieć nieskasowane jakieś pliki do wysłania teraz pokazała się nowa mała ikonka 3g czy musi być włączona transmisja danych
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Maniek1973 wyłacz wifi i sprawdź czy działa Ci internet. Jeśli nie, to należy zmodyfikować
Typ APN: default
(na drugim zdjęciu masz wpisane błędnie default, supl ze SPACJĄ. Powinno być BEZ SPACJI!)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet działa bez wifi jest ok po modyfikacji od razu poszło połączenie że sieć jest dostępna i przy 3g pokazała się mała ikonka 3g
Czy ta transmisja danych musi być cały czas włączona aby wysyłać i odbierać MMS
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli internet działa i mmsy tez działają jak trzeba?
transmisja danych jest potrzebna do mmsów ALE są dwa podejścia producentów do tego zagadnienia pod kątem MMSów. Pierwsza: transmisja danych wyłączona - nie działają mmsy. Druga: transmisja danych jest wyłączona ALE w opcjach wiadomości jest pozycja która brzmi mniej więcej tak: "pobieraj mmsy przy wyłączonej transmisji" (np huaweie to mają) dzięki czemu nawet jak wyłączymy transmisję to będziemy mieć MMSy.
Jest też trzecia droga zwana prowizorką: utworzenie specjalnie utworzonego profilu do internetu z błędem dzięki czemu nawet przy włączonej transmisji telefon jako taki nie połączy się z internetem ALE mmsy będą działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z mojej strony bardzo dziękuję za poświęcony czas i za pozytywne rozwiązanie mojej sprawy. Zostanę przy włączonej transmisji danych już nie będę kombinował jestem bardzo zadowolony żona również.
Serdecznie pozdrawiam i temat uznaje za zamknięty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Maniek1973 Bardzo się cieszę! Pozwoliłem też sobie zaznaczyć kluczową podpowiedź jako rozwiazanie, to pomoże innym szukającym pomocy, szybciej trafić na właściwy trop.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »