Info - Nagrywanie rozmów

ROZWIĄZANE

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3805
  • 17518
  • 95

Info - Nagrywanie rozmów

Informacyjnie, że  Google wprowadziło nagrywanie rozmów i działa to całkiem OK. Jest to zupełnie legalna opcja. Automat informuje rozmówcę o nagrywaniu. Na razie chyba działa to tylko na Pixelach ale zapewne niedługo pojawi się na innych urządzeniach.

Screenshot_20260304-135940.png

Screenshot_20260304-140330.png

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 70
  • 304
  • 2

Info - Nagrywanie rozmów

@atlas_cudow W Polsce jak najbardziej nagrywanie swoich rozmów było i jest legalne, nie musisz nikogo o niczym informować.

Niestety wielkie korporacje typu Google nie chcą się bawić w ustawianie pod nasze prawo, najłatwiej wszystko wszędzie zablokować i dla nich problem z głowy.

@Glut Nie wiem czy taka niepopularna, ja nagrywałem wszystkie swoje rozmowy i nie miałem problemu odtworzyć kiedy się umówiłem do dentysty czy lekarza. Bardzo mnie zabolało wyłączenie tego przez Google.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1974
  • 8478
  • 68

Info - Nagrywanie rozmów

Oby jak najszybciej pojawiła się ta opcja na innych urządzeniach. Wg mnie bardzo poprawi to bezpieczeństwo.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 908
  • 3185
  • 27

Info - Nagrywanie rozmów

Czemu wcześniej ta opcja była nielegalna? Kiedy się to zmieniło?

• 1974
  • 8478
  • 68

Info - Nagrywanie rozmów

@ŁysaKaszankaINC  ona była legalna, i "niepopularna".

• 3805
  • 17518
  • 95

Info - Nagrywanie rozmów

Legalne nie było, bo nie było mechanizmu który w sposób certyfikowany zapewni drogą stronę o nagrywaniu. Nie dało się nagrywać głosu rozmówcy.

• 70
  • 304
  • 2

Info - Nagrywanie rozmów

@atlas_cudow W Polsce jak najbardziej nagrywanie swoich rozmów było i jest legalne, nie musisz nikogo o niczym informować.

Niestety wielkie korporacje typu Google nie chcą się bawić w ustawianie pod nasze prawo, najłatwiej wszystko wszędzie zablokować i dla nich problem z głowy.

@Glut Nie wiem czy taka niepopularna, ja nagrywałem wszystkie swoje rozmowy i nie miałem problemu odtworzyć kiedy się umówiłem do dentysty czy lekarza. Bardzo mnie zabolało wyłączenie tego przez Google.

• 1974
  • 8478
  • 68

Info - Nagrywanie rozmów

@zbynak1234  niepopularna bo mało osób tak robi.

• 3805
  • 17518
  • 95

Info - Nagrywanie rozmów

Legalne czy  nie, fajnie że po prostu już to jest i działa 🙂 Ustawiłem sobie automatyczne nagrywanie wszystkich rozmów z rozmówcami spoza listy kontaktów. Jednakże jestem świadomy, że tak naprawdę kij ma 2 końce i pewnie gdzieś tam w regulaminie wyraziłem zgodę na przetwarzanie nagrań przez Google np. w celu trenowania AI  (ale to tylko hipoteza )

• 70
  • 304
  • 2

Info - Nagrywanie rozmów

Z chęcią zobaczyłbym jak to wygląda od strony dzwoniącego:

Komunikat jest odtwarzany przed odebraniem połączenia?
Po odebraniu?
Jak dokładnie brzmi?

• 3805
  • 17518
  • 95

Info - Nagrywanie rozmów

W chwili włączenia nagrywania automat mówi "Ta rozmowa jest nagrywana".  Nagrywanie włącza się dopiero jak ktoś odbierze, czyli nie nagrywa samego dźwięku połączenia.