- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fizyczne adaptery kart esim
Prawdę mówiąc w kraju nie widzę sensu takich kombinacji. Jeśli o mnie chodzi, to widzę potencjał tylko roamingowo dla krajów spoza pakietu GO 10GB, który imo jest dość przystępny. Na zasadzie instaluję esim z airalo czy innego tego typu i przekładam sim do routera, aby każdy miał internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udało się, znalazłem adapter, na który można wgrać kartę eSIM FLEX-a, koszt jakieś 126 zł. Więc z mojego Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G zrobiłem telefon obsługujący karty eSIM. Udało się niestety wgrać tyko karty eSIM FLEX-a, NJU nie zadziałało, wyskakuje błąd. Oferty na kartę nie sprawdzałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow standardowo w apce FLEX, wymieniłem kartę SIM na eSIM, potem w aplikacji do adaptera odczytałem kod QR karty eSIM FLEX I wczytało. Podczas odczytu niezbędny jest dostęp do internetu.
Problem jest tylko taki, że większość adapterów eSIM nie czyta FLEX-a. Wywala błąd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To aplikacja Flex generuje kody QR? Nawet nie wiedziałem:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow to najszybszy i najprostrzy sposób wgrania eSIM. Operatorzy, którzy oferują międzynarodowy internet na karcie eSIM, przesyłają kod QR do wgrania eSIM na telefonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
My chyba mamy inne wersje aplikacji Flex. Na moim telefonie nie mam możliwości generowania QR albo jestem ślepy i nie widzę tej opcji. Apka Flex sama mi wgrała profil eSIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow jeżeli generujesz główną kartę na eSIM na telefonie z obsługą eSIM, to zostanie wgrana automatycznie, bez generowania kodu QR. Generowanie kodu QR dotyczy tylko dodatkowej karty eSIM.