Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2325
  • 11122
  • 92

Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.

@Zbyszek104napisał(-a)

Teraz już chyba pozostaje mi zgłosić całą sprawę do Sądu Rejonowego w Koszalinie o ....OSZUSTWO !!!

Rozumiem Twoje rozgoryczenie ale czy zdajesz sobie sprawę ile obecnie trwają sprawy z powództwa cywilnego? O kosztach złożenia pozwu czy powołania biegłego nie wspominając.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 56
  • 151
  • 0

Tak masz rację wiem. Ostatecznie mogę go odebrać  w sklepie i wyrzucić , albo wcale nie odbierać.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2325
  • 11122
  • 92

@Zbyszek104 Sprzedaj i zapomnij. Szkoda życia.

• 56
  • 151
  • 0

Chyba masz rację.

• 56
  • 151
  • 0

Witam kolegów. Mam najnowsze informacje. Są one następujące : Serwis odpisał do sklepu że zostanie mi wymieniony smartfon na nowy taki sam model jak miałem. Stało się to dopiero gdy ostatnio napisałem pismo do Producenta Samsung w Polsce ( nie do Serwisu)  , że jeżeli Serwis tym razem również mi odeśle telefon nawet bez podjęcia naprawy ( jak ostatnio ) to skieruję całą sprawę do Sądu Rejonowego w Koszalinie za pośrednictwem i z pomocą  Rzecznika Praw Konsumenta o pełne odszkodowanie. Muszę tutaj Wam zaznaczyć , że to nie było moje zastraszenie ich , lecz na prawdę skierowałbym tą sprawę do Sądu ,bo już wiem , od mojej Pani Adwokat , że na 99% bym ją wygrał. Obecnie , po wysłaniu takiej informacji do Producenta , Producent odpisał mi że zaraz się sprawą tego Serwisu zajmie , i tak było. Następnego już dnia otrzymałem odpowiedź jak wyżej. Ale .....teraz ....muszę to dobrze rozegrać , tak abym znowu nie miał tego samego problemu , bo może się okazać , że następna sztuka tego modelu może mieć taki sam problem , czyli te same usterki. Dlatego teraz , gdy pojadę do sklepu odebrać NOWY telefon , to wtedy , nie będę nic podpisywał żadnych kwitów , lecz NAJPIERW sprawdzę ten smartfon , w ten sposób , że poproszę kierownika sklepu aby się ze mną przejechał moim autem , i wtedy będziemy mieć razem DOWÓD na to czy w nowym telefonie jest ten sam problem czy go nie ma.PS :  Co do tego kierownika sklepu , to już wstępnie wiem że się na to zgodzi , bo On też nie chce , ani ja , aby podpisać odebranie smartfona i znowu OD NOWA zacząć zgłaszać reklamacje do tego NIESZCZĘSNEGO Serwisu CCS w Piasecznie. Ale......w przypadku ...gdy po sprawdzeniu nowego smartfona okaże się że będzie ta sama usterka z zasięgiem w aucie to ...wtedy nie wiem , czy On jako Kierownik od razu odda mi kasę za ten NOWY telefon ??? Czy.....no właśnie..... tutaj nie wiem . Jestem tak jak WY drodzy koledzy mocno ciekawy jak kierownik oraz sklep wtedy postąpi. To tyle na dziś. Życzę Wam Wesołych i Zdrowych Świąt Bożego Narodzenia.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 708
  • 2992
  • 15

Jeżeli mogę doradzić to zwróć uwagę na tekst kompletacji Twojej naprawy. Są 2 drogi. Albo dostaniesz pełne SKU, czyli zupełnie nowy zestaw, z teoretycznie nową gwarancją, lub dostaniesz sam telefon czyli hmm jakby część. W sensie sam telefon jest traktowany jako zbiór nowych części.  Wtedy w zasadzie masz stare SKU, ale nowe urządzenie. W tym przypadku akurat Samsung chyba uznaje gwarancję od nowa, ale różnie bywa... Bo w teorii to dalej poprzednia sztuka. Jeżeli Samsung zlecił wymianę, czyli tzw full swap to , do końca rozwiązania problemu, Samsung osobiście zajmuje się Twoją sprawą. W teorii masz szansę dostać wyższy model, jeżeli dalej byłoby źle...

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2128
  • 6054
  • 199

Ale to chyba serwis Ci wyśle nowy telefon, a nie sklep. Tak to rozumiem.

• 56
  • 151
  • 0

Tego dokładnie jeszcze nie wiem , ale raczej sklep tak myślę. Bo wtedy powinna być nowa gwara oraz nowy inny numer IMEI skoro mam dostać drugi nowy smartfon prawda?

• 56
  • 151
  • 0

Dzięki za info. Myślę...że to będzie chyba nadal dosyć trudna sprawa do ogarnięcia bo jeżeli jak piszesz dadzą mi nowszy model , to chyba muszą mnie zapytać o moją zgodę  prawda??? bo może mi się innymodel nie spodobać!!! Po zatym dlaczego mieli by dać nowszy skoro jeszcze aktualnie nadal są w sprzedaży te modele który ja miałem. Jestem też ciekawy czy mogę się nie zgodzić na proponowany inny model ,oraz czy jeżeli się nie zgodzę to co wtedy??? Może wtedy zwrócą pieniądze. Ale tak logicznie myśląc , to po co by mieli mi dawać inny model , skoro mi się akurat podobał ten !!! Co miałem.Gdybym chciał inny kupić, to bym kupił inny. Tak mi się wydaje.Po za tym , nie mogą mnie ZMUSIĆ do wzięcia innego modelu którego ja nie chcę bo na przykład mi się nie podoba albo ma słabsze głośniki lub mniej innych rzeczy , prawda???

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 708
  • 2992
  • 15

@Zbyszek104 Nie zrozumiałeś tego co napisałem, albo niejasno się wyraziłem. 

Miałem na myśli to, że jeżeli ten telefon po wymianie okaże się dalej wadliwy, to wtedy możesz dostać propozycję wymiany na lepszy model, w ramach coś w rodzaju rekompensaty.