Czy sprawa już wyjaśniona?
Cześć. No właśnie miałem TUTAJ WAM napisać. Tak w dużym skrócie : smartfona odebrałem WCZORAJ z serwisu CCS SERIWS PIASECZNO. Napisali w raporcie że WYMIANA CAŁEJ PŁYTY GŁÓWNEJ. Oraz że już telefon jest w pełni sprawny i spełnia wszystkie kryteria. Ale ja WAM koledzy tutaj teraz piszę że dziś dosłownie godzinę temu sprawdzałem telefon specjalnie jeżdżąc po całym mieście i ZNOWU NADAL BRAK ZASIĘGU !!!!!
Najlepiej odeślij z powrotem do serwisu. Ze 3 razy zrobisz im tzw. "Powrót" a dostaniesz nową sztukę.
Odrazu dzisiaj też jadę oddać tel. znowu do naprawy. Nie wiem co będzie dalej ale nie zamierzam znowy być 14 dni bez tel. Pisałem i zgłosiłem jako rękojmię ale Serwis naprawił tel. Tylko co mi z tego jak nadal to samo !!! Teraz w końcu do serwisu wyślę fotki któe zrobiłem jadąc autem że BRAK ZASIĘGU !!! Napewno to nie wina mej sieci Orange ( tak myślę ) bo dlaczego moja stara MOTOROLA MOTO X STYLE 1572 MA ZASIĘG NA FULL W CAŁYM MIEŚCIE.
@Zbyszek104 to bardzo przykre, oddaj ten telefon w ramach rękojmi, bo telefon nie naprawiony jest, może moduł GSM ma usterkę, bardzo dziwne zachowanie serwisu, telefon oddali z usterką.
Dobrze że Samsungi mnie nie interesują, bo chyba bym grzmotnął takim bublem o ścianę.
Tak ale co z tego że mi dadzą nową sztukę skoro tutaj wymienili całą płytę główną. To tak samo jakby wymienili tel na nowy drugi. Nie wiem , ale ja tak to rozumiem. MASAKRA. Zaraz jadę do sklepu znowu oddać telefon.
To czy dostałeś nową płytę główną to różnie bywa. Na pewno dostałeś "inną" ;/. Po za tym niekoniecznie przyczyną była płyta. Uszkodzona może być np obudowa, która może być częścią anteny itd.
Tak wiem że to różnie bywa.Dlatego już dzisiaj znowu go oddałem przez sklep do Serwisu. Ale ....nie chce mi się wierzyć , żeby wszystkie sprzedawane modele SAMSUNG GALAXY M 35 były tak uszkodzone.I powiem Ci oraz wszystkim kolegom tutaj że bardzo ale to bardzo chętnie zadał bym to pytanie producentowi w Koreii Południowej , lecz wiem doskonale że tam nie ma kontaktu do nich. Ciekawe...co by mi odpisał. Ale to tylko moja sugestia.
Irek , powiem Ci tak : ja owszem mogłem zakupić inny telefon ale firma Samsung była i jest dobrze znana z produkcji telefonów i telewizorów wiele już lat !!! . Oczywiście , mogę jutro zakupić inny smartfon np. REDMI czy OPPO lub LG. Tylko jaką mam pewność że nie będzie to samo. Taki sam problem. Szkoda że , nie znam nikogo z Koszalina , kto też zakupił tego Samsunga M35 i jest w sieci NJU / ORANGE tak jak ja. Bo wtedy sprawa była by jasna.
________
* Scalenie wpisów - Bartłomiej
Zdarzają się partie wadliwych płyt głównych u każdego producenta. To normalne... niestety...
No właśnie. Odezwę się , i oczywiście TUTAJ WAM napiszę co mi odpiszą z Sewisu i czy w końcu naprawią.Albo....zwrócą kasę. To i tak zaraz zakupię taki sam model nową sztukę bo akurat ten model mi się podoba.