Blokada IMEI - czy wynik ze strony Orange jest rzetelny oraz stanowi twardą podstawę w lombardzie?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

Blokada IMEI - czy wynik ze strony Orange jest rzetelny oraz stanowi twardą podstawę w lombardzie?

@atlas_cudownapisał(-a)

...

Nie każdy organ w ogóle może takie dokumenty weryfikować

...

Ale istnieją organy do tego powołane. Sprzedawca raczej będzie wolał uniknąć kontaktu z nimi. Istotą problemu dla naszego kolegi jest wyplątanie się z tej transakcji bez strat.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 42
  • 120
  • 0

Sprzedawca cały czas idzie w zawarte że "telefon nie ma żadnej blokady" a ja mu powtarzam że telefon jest cudzą własnością,do mnie nie należy i że jest NIELEGALNY, a on nawet słowa nie napisał w kwestii potwierdzenia legalności 

W dodatku straszy że jak go nie odbiorę do 11.09 to będzie naliczał opłaty za przechowanie 

*Scaliłem wpisy - moderator Wojciech.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

@6Marcin6Marcin6Tak naprawdę to słowo przeciwko słowu.  System Orange  jest tylko FYI.  Ja bym odebrał ten telefon,  następnie napisałbym pismo do Orange o oficjalne stanowisko. Załączył bym zdjęcie telefonu, z widocznym IMEI. Oficjalne pismo od Orange przesłalbym do sprzedawcy i załączył bym jako DW kogoś od Orange . Niech się potem boksują... Takie pismo od Orange, że to ich własność uprawniają do skorzystania z rękojmi, która mija po 2 latach.