- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada IMEI - czy wynik ze strony Orange jest rzetelny oraz stanowi twardą podstawę w lombardzie?
@atlas_cudownapisał(-a)...
Nie każdy organ w ogóle może takie dokumenty weryfikować
...
Ale istnieją organy do tego powołane. Sprzedawca raczej będzie wolał uniknąć kontaktu z nimi. Istotą problemu dla naszego kolegi jest wyplątanie się z tej transakcji bez strat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada IMEI - czy wynik ze strony Orange jest rzetelny oraz stanowi twardą podstawę w lombardzie?
Sprzedawca cały czas idzie w zawarte że "telefon nie ma żadnej blokady" a ja mu powtarzam że telefon jest cudzą własnością,do mnie nie należy i że jest NIELEGALNY, a on nawet słowa nie napisał w kwestii potwierdzenia legalności
W dodatku straszy że jak go nie odbiorę do 11.09 to będzie naliczał opłaty za przechowanie
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@6Marcin6Marcin6Tak naprawdę to słowo przeciwko słowu. System Orange jest tylko FYI. Ja bym odebrał ten telefon, następnie napisałbym pismo do Orange o oficjalne stanowisko. Załączył bym zdjęcie telefonu, z widocznym IMEI. Oficjalne pismo od Orange przesłalbym do sprzedawcy i załączył bym jako DW kogoś od Orange . Niech się potem boksują... Takie pismo od Orange, że to ich własność uprawniają do skorzystania z rękojmi, która mija po 2 latach.
- « Poprzedni
- Następny »