Wielke Dzięki za Pomoc.
Ostatnie takie pytanie czy jest możliwośc jakoś polączyć 2 antenty dualne ?
Jaka złącza czy coś?
Tak wygląda to bez anteny za oknem w deszcząwą pochmurną i brzydką pododę jesze budynek zasłania bo nie ma antenty. Wieć bede ustawiał na czestotliwość 1800.
I jeszcze jedno są te filtry LTE Tutaj i mam pytanie czy jak jest tutaj czestotliwosc 800 Mhz i podepne to wszystko to też poprawia te "szumy" na 1800?
@Metin2 Jeśli chcesz mieć dwie anteny to może taka propozycja z mojej strony lte mimo 2x2
@Anonimjemu chodziło chyba o dwie anteny MIMO 2x2, czyli w przypadku linku z allegro byłyby fizycznie dwa "pudełka", a w Twoim - cztery.
Twoja antena nie jest na konkretne pasmo, więc będzie słabiej zbierała sygnał i na dodatek ma 10m kabla, czyli strata 5dB.
Tą co wcześniej wysłałem mam zamiar kupiuć i zainstalować nakablu ok 4-5 m.
Zmiana już pozycji routera,wniesienie go na sam strych daj +6 dbi.
I wtedy jest 80 dbi + ta antena +- pewnie da 10 wieć bedzie 70 dbi to już bedzie świetniy zasięg jeszcze poustawiać inne parametr.
A no tak jest -115 to strasznie kiepsko do tego liczy sie ten zysk czy do RSSI ?
Aha no rozumiem teraz chyba już ostatnie pytanie.
Mi chodziło wcześniej o to bo jest coś takiego np do telewizj za swoich czasów z tego korzystałem nazywało sie to chyba zwrotnica antenowa że moża było podpiać 2 anteny TV i wt edy odbiertało tak jakby z 2 stron i moje pytanie było kierowane o to włąśnie jest antena dualna i czy dało by sie tak zrobić ale jak teraz tak na to pacze to raczej sie nie da.
I przekaźnij ten 1800 Mhz jest ok 3 km odemnie może coś wiecej i pytanie lepiej panelówke Dualną z zyskiem 15 Hmz czy paraboliczna dualną czy może kierunkową dualną co było by najlepsze ?