wifi calling na 1+ Nord 4

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 32
  • 0

Smartfon posiada taka funkcję, ale ona w Orange nie działa. Od czego to zależy. Czy jest aktualna lista smartfonów wspierających wifi calling ? Znalazłem takie zestawienie, ale z 2023 roku. Troche nieakrulane

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8680
  • 35107
  • 293

Test ultymatywny działania WiFi calling jest prosty. Przełączasz telefon w tryb samolotowy, następnie włączasz samo WiFi i dzwonisz. Jeśli się da, to działa. Jeśli nie to nie działa. Ikonki to tylko dekoracja.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 ODPOW. 13

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2846
  • 12125
  • 75

Jest taka lista ale najczęściej wifi calling jest po prostu nieaktywne na koncie. Trzeba zadzwonić do Orange, na infolinię i zapytać o to. Jeżeli to nie pomoże to będziemy się martwić.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1488
  • 5943
  • 57

• 9
  • 32
  • 0

Nic nie zmieniałem w usługach konta. Miałem Nokię 8,3 i po prostu działało. Zadzwoniłem na infolinię Orange. Pani konsultantka mnie poinformowała, że jak telefon ma wifi calling to będzie działać i nic się nie aktywuje u operatora.  

• 2846
  • 12125
  • 75

A jaki masz status usługi? Wybierz *#*#4636#*#* . Potem Informacje o Telefonie. Opcja: połączenia przez wi-fi.

Screenshot_20250917-184720.png

• 9
  • 32
  • 0

ten kod nie wchodzi. po wbiciu ostatniej gwiazdki, znika cały numer. Po wpisaniu natomiast kodu  * # * # * # * # 4636 nic się nie pokazuje. Znalazłem w sieci informację, że nie wszyscy producenci i nie wszystkie wersje Androida je obsługują lub mają inne kody

• 2846
  • 12125
  • 75

Ok. A próbowałeś sprawdzić wi-fi calling w innej sieci niż twojej? Np w pracy? Osobiście miałem przypadek, że na jednym routerze wifi calling nie działało tylko na moim telefonie. Na Samsungu działało...

• 9
  • 32
  • 0

Popracuję nad tym. Na razie mam tak, że jak włączę wifi calling to pokazuje mi się ikona, a raz jest tak, że się nie pokazuje, albo zaraz znika, stąd moje przypuszczenie, że nie działa. zrzut.jpg

• 2846
  • 12125
  • 75

No jeżeli ikonka jest to wi-fi calling łapie.  Wi-fi calling nie ma jakiś specjalnych wymagań.  Jaki masz internet domowy? Światłowód ? LTE/5G?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8680
  • 35107
  • 293

Test ultymatywny działania WiFi calling jest prosty. Przełączasz telefon w tryb samolotowy, następnie włączasz samo WiFi i dzwonisz. Jeśli się da, to działa. Jeśli nie to nie działa. Ikonki to tylko dekoracja.