- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Mam dobrą informacje dla użytkowników iPhone'a. W aktualizacji do iOS 15.2 pojawiła się możliwość wysyłania SMS'ów przez Wi-Fi Calling. Testowałem i działa bez problemu 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Postanowiłem sprawdzić jak działa wysyłanie SMS-ów przez WiFi Calling. Lista telefonów jest znacznie powiększona, natomiast niestety mój telefon znajduje się tylko na liście wykonywania połączeń. Połączenia przez WiFi Calling odbierane i wykonywane działają bez problemów. SMS-y niestety nie docierają. Sprawdziłem również konkurencję. U fioletowego nie ma najmniejszego problemu z dzwonieniem jak i wysyłaniem SMS-ów przez WiFi Calling. Testy u obu operatorów przeprowadzone na tym samym telefonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Jest już zrealizowany pomysł dla SMS-y po WiFi Calling:
Szkoda, że jest mocno ograniczona lista obsługujących telefonów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
@ketrasaArturZauważyłem ostatnio, że są Xiaomi i to nie najdroższe. Coś zaczyna się dziać w końcu. Szkoda, że tak póżno. edit: dziś już tej tabelki nie ma 😞 usunęli? nawet mam listę w pdf. Był odnośnik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
@Anonim widocznie były próby, ale coś nie poszło jak trzeba, dla tego zostały usunięte z listy. Dobrze, że jest rozszerzana, szkoda, że tak długo trwa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Szkoda że pomysł w pełni został zrealizowany tylko w ofercie w abonamentowej.
Klientom Flex-a nie udostępniono usługi.
Klienci ofert pre-paid nie mogą korzystać z SMSów przez WiFi za granica (i w ogóle z WiFi Calling).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
@Duke oferty muszą czymś się różnić, bo by nikt abonamentu nie chciał 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
@AnonimPodstawowe usługi jak Volte/VoWifi powinny być udostępnione wszystkim. Nie ważne co wybierze. Tak jest u konkurencji. Stare telefony, nowsze nie ma znaczenia. Działa wszystko.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Vowifi to nie standardowa usługa, ż
ze wsparciem SMS tym bardziej, więc w abonamencie jest, by klientów przyciągnąć, konkurencja wcale nie ma lepiej, raczej wcale nie ma, kilka kart SIM mam, więc ciemny użytkownik nie jestem, wirtualne to już nawet z VoLTE czasem problem mają, oby po wyłączeniu 3G było lepiej, bo rozmowy będą inaczej po 2G prowadzone.