- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z sąsiadem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z sąsiadem
@Rafał11 Proponuję w domu namierzyć puszkę, w której są pary jak w skrętce komputerowej. Jeżeli jest u sąsiada, to taka sama sytuacja i problemu nie rozwiązuje. Jeżeli jest gdzieś u Ciebie na ścianie, to lepiej. Jeżeli nie ma jej w ogóle, to Orange nie podłączy internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z sąsiadem
Udało mi się dodzwonić do działu dystrybucji zakładu energetycznego PGE i dostałem informację że możliwe jest podłączenie internetu z wykorzystaniem słupów energetycznych. Takie podanie może wysłać tylko usługodawca (orange) z planem instalacji ponieważ to jego sprzęt będzie zamontowany na słupie. PGE pobiera w takich przypadkach kwotę co miesiąc z tytułu dzierżawy nie wiem jaką ale liczę że niedużą.
BORAX nie wiem jakiej dokładnie skrzynki mam szukać bo nic takiego nie widziałem wcześniej. To jest prawie 40 letni dom. Przypomnę tylko jak wygląda schemat rozłożenia kabli. Wzdłuż ulicy pod chodnikiem znajduje się linia telekomunikacyjna ze studzienkami co jakieś 200m. Z jednej z nich pod ziemią jest przeprowadzony kabel do studzienki znajdującej się już na posesji na której stoi dom. W połowie mój i w połowie sąsiada. Na moje nieszczęście ta studzienka jest po stronie sąsiada.
Taką instalacje zrobiła TP kiedy to 30 lat temu podłączyli telefony stacjonarne po raz pierwszy. I to koniec z tej studzienki idą kable do mnie i sąsiada tyle że nie mam sygnału, technik stwierdził zanik w studzience.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z sąsiadem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z sąsiadem
W księdze wieczystej i akcie notarialnym nic nie ma na temat służebności ani studzienki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z sąsiadem
@Rafał11 Musisz zapomnieć o wykorzystaniu słupów energetycznych. Jeżeli sąsiad nie wpuszcza techników na swoją działkę, to tylko Orange może ruszyć sprawę. Znając realia na 99% dostaniesz brak możliwości technicznych.
P.S. Zawsze możesz sąsiadowi założyć sprawę cywilną w sądzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z sąsiadem
Nigdy nie mogę zrozumieć dlaczego sąsiad z sąsiadem tak okropnie uprzykrzają sobie życie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z sąsiadem
Bo nie wszyscy ludzie są życzliwi/spolegliwi. Gdyby byli, to i wojen by nie było...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z sąsiadem
- « Poprzedni
-
- 1