- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na stronie internet.gov.pl, jak wiadomo mamy mapę z dostępnością usług internetowych pod danym adresem. Tak się zastanawiam, dlaczego mój dom jest oznaczony niebieską kropką na białym tle, reszta budynków niebieską kropką na niebieskim tle. Np ja i mój sąsiad mamy światłowód od Orange, a kolory mamy inne... Taka sytuacja z kolorami jest od roku.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To wychodzi na to że dom musiał być poza zasiegiem a pózniej był uwzgledniony i znalazł się w zasięgu i z stąd kolor niebieski na białym tle 😉
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
internet.gov.pl - oznaczenia budynków
Cześć @atlas_cudow
może jest to zwiazane z tym że Twój dom kiedyś był poza zasięgiem i dopiero pózniej był dołączony do inwestycji światłowodowej a domy sąsiadów były już przewidziane w planach. Czy Twój dom i dom sąsiada były ujęte w projekcie czy dopiero później Twój dom został uwzględniony w inwestycji?
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wyjaśnień może być parę np obaj macie w bloku ale jeden blok ma lokale użytkowe na dole i jest oznaczony jako zasięg hurtowy a drugi bez lokali jako w zasięgu i już kolorki inne 🙂 Tak mi się wydaje 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Raczej tego się nie dowiemy jaką intencje miał twórca nanosząc kolory. Możemy tylko przypuszczać 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolory są w legendzie. A co do ich doboru do sytuacji w kwestii legendy/mapki to chyba loteria.
Jednak mapka powinna się pokrywać z legendą jak idzie o teorię i stan faktyczny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odpowiem zbiorczo na powyższe posty. Ja i mój sąsiad mamy światłowód od lokalnego dostawcy, którego przejęła sieć Orange jakiś czas temu. Teraz w systemie przyłącze należy tylko do Orange. Mowa tu o domach, a nie mieszkaniach. Oczywiście kolory jakby nie robią mi różnicy, pytam z czystej ciekawości. Odnośnie legendy na mapie to właśnie problem w tym, że tego oznaczenia nie ma w legendzie, ani nigdzie na stronie.🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To wychodzi na to że dom musiał być poza zasiegiem a pózniej był uwzgledniony i znalazł się w zasięgu i z stąd kolor niebieski na białym tle 😉
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oba domy nie mają lokali usługowych (bądź jakichkolwiek firm/biur np na dolnej kondygnacji)?
W obu zasięg (jak idzie o światłowód) ma tylko Orange ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A widzisz! W moim domu jest biuro, a sam internet jest jest firmę. Zupełnie tego nie skojarzyłem z dostępnością usług na stronie. Odnośnie 2 pytania to tak, ponad połowa domów na naszej ulicy w systemie mają tylko Orange. Dla mnie Ok, bo wg mnie Orange ma najlepszą usługę i wsparcie, więc i tak nie brałbym pod uwagę innych operatorów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow przejrzałem trochę map i nie widzę białych budynków z niebieskimi kropkami, tylko szare.
Te tak oznaczone ujęte są wKPO
Podasz przykład?
- « Poprzedni
- Następny »