Nie można wyświetlić tego widżeta.

Procentowy udział śmieciowego ruchu

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 394
  • 1382
  • 9

Joł, 

w dobie speedtestów, rfbenchmarków, nperfów, fast.comów i czego tam jeszcze miłośnicy cyferek testują swoje łącza, starają się poprawić osiągane parametry, diagnozować problemy czy starać zrozumieć liczne zależności poprzez testowanie wydajności swojej sieci "śmieciowym" ruchem.

Czy są gdzieś dane ile ten ruch stanowi procent w ogólnym transferze? Jeśli nie, to na ile go szacujecie?

4 ODPOW. 4

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20478
  • 59105
  • 801

@ŁysaKaszankaINC nie spotkałem się z informacją, jaki ruch jest generowany przez testy prędkości. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14860
  • 61039
  • 756

@ŁysaKaszankaINC  myślę, że nikły ułamek procenta. Większość użytkowników cieszy się z usług 😃 i ich działania. Dopiero jak zaczynają się kłopoty, sięgają po argumentację i testy. Chyba najwięcej testują gracze 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7241
  • 29614
  • 234

Podobnie jak inni tutaj nie mam bladego pojęcia ile to może być, ale IMHO nie jest tego dużo, bo testy są bardzo ograniczone czasowo. A gdy jakiś szczególnie ciekawski klient uparcie testy ponawia, to zaczyna dostawać mniej pasma, bo QoS musi zaczynać dawać o sobie znać. Więc chyba nie ma opcji żeby to było istotne.

Już nie te lata, nie ta dolina, ale niejasno coś sobie przypominam, że jakieś globalne statystyki tego typu były kiedyś publikowane, tyle że dotyczyły wszelkich kategorii ruchu. IIRC dominowało wtedy prono (i to tak bardzo znacząco). Nie wiem jak jest teraz 🙂.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1322
  • 5366
  • 26

Inna sprawa, że taki ruch najczęściej nie wychodzi za operatora.